Harmonix en Activision vervolgd door Metallica

De beroemde rockband Metallica sleept Harmonix en RedOctane, onlangs opgekocht door Activision, voor de rechter. De gedaagden zouden Metallica’s muziek zonder toestemming verspreiden. Metallica is dus bang dat fans niet besluiten hun album te kopen maar Rockband en/of Guitar Hero III kopen om hun muziek te luisteren.

  “The band learned its lesson the hard way with file sharing in the late 90s,”… “This time they want to do a pre-emptive strike before the music gets out there.”


Dit alles komt natuurlijk als een verrassing voor Activision en Harmonix: “Our company paid a licensing fee to feature the track ‘One’ by Metallica in Guitar Hero III,”. Harmonix was niet bereikbaar op het moment van schrijven maar ook zij hebben de licentiekosten waarschijnlijk al betaald.

 1.   
  martyntjee's avatar

  waar gata dit over 🙄
  inzoveel games word muziek gebruikt ik dnek nou niet dat dat de verkoop beinvloed…..
  ik vind het gelul 😳

 2.   
  R.andom H.ero's avatar

  Ja maar dat zijn niet altijd nummers van wereldberoemde sterren of niet 😉

 3.   
  Remmie!'s avatar

  De beroemde rockband Metallica

  Metal band zul je bedoele

  Ze hebe wel gelijk maar wel een beetje overdreve 😳
  Btw: Metallica rulez

 4.   
  Cirdan's avatar

  Het is een Rockband hoor^^ Verders is het opzich wel logisch maarja, je download tegen woordig ook alles van internet af dus veel verschil maakt het niet uit 😉

 5.   
  arie de beuker's avatar

  ”Cirdan16″ schreef, "Het is een Rockband hoor^^ Verders is het opzich wel logisch maarja, je download tegen woordig ook alles van internet af dus veel verschil maakt het niet uit 😉 "

  idd

 6.   
  Remmie!'s avatar

  ”Cirdan16″ schreef, "Het is een Rockband hoor^^ Verders is het opzich wel logisch maarja, je download tegen woordig ook alles van internet af dus veel verschil maakt het niet uit 😉 "

  Het is een metal band en vroeger trashmetal…

 7.   
  Chielh's avatar

  amerikanen… tja alsof metallica nog niet genoeg geld heeft verdiend de afgelopen decennia… Damn het zijn allemaal multimiljonairs. Wat die gasten krijgen voor een optreden in ahoy of gelderdome, moeten wij daar een jaar voor werken