Nieuwe Mass Effect footage met ‘character creation’

Er zijn hooggespannen verwachtingen rond Mass Effect. Mass Effect wordt namelijk onwikkeld door Bioware Entertainment. Precies: de mannen achter Knights of the Old Republic en Baldur’s Gate. En nu beweren ze zonder blikken of blozen dat dit hun beste game is tot nu toe. Maken ze die belofte waar? Kijk deze video en oordeel zelf. Let wel: deze video is een ‘feature’ uit The 1UP Show, een weekelijkse videocast van 1UP.com, en medewerkers van 1UP kletsen er soms doorheen. Dat is jammer maar dit is de enige manier om deze beelden te bekijken en geloof me: het is het dubbeldik waard!

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Zin om het universum te verkennen? Dat kan vanaf november, dan ligt Mass Effect in de schappen.

 1.   
  EnVy DaMaG3R's avatar

  dit wordt een must havé,het spel lijkt best veel op kotor

 2.   
  dr-salvador's avatar

  dit is ook van de makers van kotor

 3.   
  GraveDevil's avatar

  Is weer eens iets anders… Maar waarom komt alles in godsnaam in november? Assasin’s creed, BIA:HH, CoD 4 Crysis en Mod: Airborne, zal ook wel uitgesteld worden tot november, zagen we ook bij Assasin’s creed en Crysis..

 4.   
  Remmie!'s avatar

  Sheppard’s stem komt me bekend voor 😮

 5.   
  Menno Schellekens's avatar

  dr-salvador schreef, "dit is ook van de makers van kotor
  "

  Knights of the Old Republic = KOTOR 😆

 6.   
  dr-salvador's avatar

  weet ik

 7.   
  Gold_Thunder's avatar

  prachtig. 😮 😀

 8.   
  N360Gamer's avatar

  Het rennen en sprinten heeft wel wat weg van GoW

 9.   
  Neolite's avatar

  in kotor kon je kiezen uit 3 mannen en uit 3 vrouwen dus dit is een hele verbetering 8)

 10.   
  civrot92's avatar

  Ziet er vet uit, maar je moet wel een heel dikke bankrekening hebben voor november 😉

 11.   
  Carmen07's avatar

  Dit gaat vast een topgame worden voor de Xbox 360.