Releasedatum Metal Gear Solid 4 getipt voor maart 2008

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots wordt het next-gen debuut van Hideo Kojima’s tactische spionage avontuur en de game wordt dan ook beschouwd als een potentiële system seller voor de PlayStation 3. Tijdens de E3 liet deze lang verwachte game al wat van zich zien en enkele dagen geleden hadden we al een zeer brute trailer om van te genieten.

Toch blijft de game in nevelen gehuld als het gaat om de releasedatum. Volgens enkele mensen, die dicht op de ontwikkeling van deze game staan, lijkt de kans groot dat we Metal Gear Solid 4 ergens in maart 2008 kunnen verwachten. Hoewel het nog een gerucht is, is het volgens hen zeer waarschijnlijk dat we tijdens de Tokyo Game Show 2007 een definitieve datum gaan horen. Dit evenement staat gepland van 20-23 september, dus we moeten nog even geduld hebben…

Metal Gear Solid maakt met dit vierde deel de overstap naar de volgende generatie consoles en ook naar de toekomst. Dit vierde deel speelt zich niet in de jaren ’60 af, maar na de gebeurtenissen van het tweede deel, Sons of Liberty. Solid Snake is inmiddels ook weer een dagje ouder geworden en compleet met grijze haren, snor en bionisch oog vecht hij in deze futuristische oorlog. Waar de eerste twee delen zich vooral in gebouwencomplexen afspeelden en het derde deel zich situeerde in de jungle, vindt Guns of the Patriots merendeels plaats in een verwoeste stad. Muren zijn kapotgeslagen door de artillerie, gebouwen liggen half afgebrokkeld op straat en overal lopen soldaten en mechs rond. Verder is het geen Snake in z’n eentje tegen de rest meer, maar zit hij gevangen in een oorlog tussen twee fronten. Hij heeft meer vrijheid in deze grote, verwoeste stad en kan dus ook meer van de omgeving gebruik gaan maken.

Metal Gear Solid 4 zal wellicht maart 2008 verschijnen voor de PlayStation 3.

 1.   
  TheDude's avatar

  Zolang de game perfect wordt is het wat mij betreft prima. Maar niet te lang wachten aub… 😉

 2.   
  claafie's avatar

  Ja boeien :P, als hij maar goed wordt.
  vanaf November wordt het toch erg druk met games, dus is beter dat deze topper iets later komt.