Epic aangeklaagd voor ‘ongeschikte engine’

Afgelopen vrijdag deed Epic, maker en uitgever van de Unreal-engines en games gebaseerd op die engines, een persbericht de deur uit, waarin het liet weten aangeklaagd te zijn. De aanklager was Silicion Knights, een bedrijf dat voor de nog te verschijnen game Too Human voor de Xbox 360 de nieuwste Unreal engine in licentie heeft genomen.

Epic liet verder niets los over de inhoud van de aanklacht, omdat hun juristen dat hadden afgeraden. Ze lieten alleen weten de keuze van Silicon Knights de betreuren. Silicon Knights meldde zelf niet veel later wat er aan de hand is: de Unreal Engine 3 zou op bepaalde gebieden niet juist in elkaar zitten en bovendien zou Epic hier helemaal niets aan doen, ondanks aandringen van Silicon Knights en andere ontwikkelaars. Die zouden schade hebben opgelopen door deze vermeende contractbreuk en dus wordt er geld geeist.

Vreemd toch dat Epic dan zoveel lof krijgt voor bijvoorbeeld Gears of War, die op deze engine gebaseerd is, zou je zeggen en dat is ook een deel van de aanklacht. Tijdens de E3 van 2006 ging alle lof naar Epic’s toptitel, met zelfs een ‘Best Game of Show’-prijs. Silicon Knights, de enige andere aanwezige ontwikkelaar met een game gebaseerd op dezelfde engine, kreeg juist er veel kritiek over hoe matig Too Human er uitzag. Deze ontwikkelaar vindt nu dat Epic ‘over de ruggen van andere Unreal Engine 3-gebruikers’ dit succes behaald heeft.

Wat de rechtzaak ook voor een uitkomst mag hebben, het lijkt erop dat Silicon Knights de release van Too Human weer naar achteren moet schuiven.

 1.   
  Chielh's avatar

  hebben die gasten niks beters te doen?

 2.   
  Rideo Mortem's avatar

  wat een nep ontwikkelaars, ipv dat ze dat geld voor die rechtszaak investeren in die game …

 3.   
  FableFreak's avatar

  omg

 4.   
  Uchiha linkz's avatar

  noobs…..

 5.   
  sparten117's avatar

  Wat een zeik verhaal….

 6.   
  Mandamo's avatar

  Bouw dan zelf een engine ofzo *puke

 7.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Ik haat zulke gezeik, als beide partijen niks aan hebben. Kortom kansloos en tijdsverspilling

 8.   
  EnVy DaMaG3R's avatar

  verspilling ๐Ÿ˜•

 9.   
  patrick123's avatar

  WAT EEN ROT ZAKKEN MOET JE DAAR VOOR DE RECHTER IN SCHAKELEN ROT ZAKKEN ZIJN JULLIE

  EPIC GAMES DIE DOET HET WEL GOED ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ

 10.   
  claafie's avatar

  wat een onzin ๐Ÿ˜ก

 11.   
  NL Godfather's avatar

  Dit is gewoon onzin ๐Ÿ˜ก