E3: Nieuwe PlayStation Portable onthuld

Sony’s Kaz Hirai heeft tijdens de E3 persconferentie een nieuwe versie van de PlayStation Portable onthuld. Volgens Hirai zal deze nieuwe PSP in september uitgebracht worden. De nieuwe handheld zal 33% lichter en 19% dunner zijn, waarbij de batterij ook nog eens een stuk efficiënter moet werken. Daarnaast zal deze PSP spellen sneller laden en de mogelijkheid hebben om high quality video weer te geven.

De getoonde PSP was zwart van kleur, maar Sony heeft tevens een Ice Silver gekleurde variant aangekondigd. De nieuwe PlayStation Portable zal een adviesprijs krijgen van 199,99 dollar en gebundeld worden met een 1GB Memory Stick Duo, het spel Jak & Daxter en de Family Guy Friggin Sweet collectie. Ook een speciale bundel met Star Wars Battlefront ligt in het verschiet.

 1.   
  TotalPicnic's avatar

  prijsverschil zou er ook wel zijn

 2.   
  D@xter's avatar

  Ik heb al een paar foto’s gezien van de nieuwe psp, maar zoveel verschillen zijn er niet eens. De achterkant is wat platter…en de speakertjes zijn op de voorkant geplaatst i.p.v aan de onderkant. Ik hou gewoon mijn ‘oude’ psp 8)

 3.   
  blackhawk1's avatar

  misgien kooop ik deze maar waar zijn foto’s ?

  verder lees dit even
  In de vertrouwde Sony Pictures studio gaf Sony het antwoord op met name de daden van Microsoft. Maar waar iedereen een prijsverlaging verwacht voor de hele wereld, krijgt alleen de VS die eer. 100 dollar gaat daar vanaf en er komt een 80 G versie voor 599. Ik moet zeggen dat we beiden verrast waren. Iedereen ging er vanuit. Bij de wedkantoren kon je dik winnen als je op ‘geen prijsverlaging’ had gewed. Ik begrijp aan de ene kant wel waarom men het niet doet. De console is al langer uit in de VS en dus zijn ze eerder aan de beurt en zo snel prijs droppen is niet goed voor het imago. Aan de andere kant, hoe goed is het voor je imago als jouw console straks in Europa 150 euro duurder is dan in de VS (lage dollar meegerekend). En wat als winkeliers zelf de prijzen gaan droppen. Is dat dan zo’n fijn signaal. Ik verwacht dan ook dat Europa niet lang achterblijft. Anders gaan we naar de Bond tegen Discriminatie.

 4.   
  The Illusionist's avatar

  Gerucht blijkt dus toch waar te zijn. Achja, ik heb ’t niet zo op handhelds.

 5.   
  denjaap's avatar

  MooiBoyKlooiRoy schreef, "Gerucht blijkt dus toch waar te zijn. Achja, ik heb ’t niet zo op handhelds. "

  same !! een te klein scherm maar wel handig voor op reis !

 6.   
  Mrn.'s avatar

  Is deze Playstation Portable nu helemaal anders of gewoon een slim-version? Want anders koop ik gewoon de normale Playstation Portable!

 7.   
  touchdown's avatar

  mij boeit dat lichter en dunner niet misschien nog onhandig ook net als bij de NDS alleen mooier beeld was wel beter aan de DS lite

 8.   
  dodonkey's avatar

  Ik heb een week geleden de ‘Oude’ PSP gekocht. Maar er zullen tog niet zo’n grote verschillen zijn met de ‘nieuwe’ PSP, want er staat dat ie alleen dunner is, en dat de batterij langer meegaat, en de laadtijden veel minder lang zijn., Ennuh , op de ‘oude’PSP kun je tog ook gewoon de spellen van de ‘nieuwe’ PSP op spelen?

  P.S. Hoeveel euro is 200 dollar ?

 9.   
  jelleken's avatar

  marintje schreef, "Is deze Playstation Portable nu helemaal anders of gewoon een slim-version? Want anders koop ik gewoon de normale Playstation Portable!"