E3: Ook Mass Effect voorzien van spectaculaire E3-trailer

Ontwikkelaar BioWare lijkt met Mass Effect toch een pareltje in huis te hebben voor de Xbox 360. De prachtige vormgeving en bijzondere interactie met NPC’s moeten deze game tot een ware system seller gaan maken. Net zoals de vele andere topgames die Microsoft onder haar hoede heeft, mocht ook Mass Effect niet ontbreken tijdens de persconferentie met een verse trailer.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Mass Effect verschijnt in november voor de Xbox 360.

 1.   
  Ariose's avatar

  Op deze game verheug ik mij het meest. ๐Ÿ˜€ De trailer ziet er trouwens weer prachtig uit!

 2.   
  WoKingNL's avatar

  ik ook het wordt tijd dat ie eens uitkomt ๐Ÿ˜†

 3.   
  Bumshakalakabum's avatar

  Het lijkt wel of ik naar een film zit te kijken ๐Ÿ˜ฎ Maar echt vet dat je door de ruimte kan reizen nieuwe planeten kan ontdekken, kan niet wachten weer zo must have 8)

 4.   
  Kenneloth's avatar

  Benieuwd wat ze met deze game verder nog gaan doen. ๐Ÿ™‚

 5.   
  gamer4ever's avatar

  word tijd dat ie uitkomt kan niet wachte ๐Ÿ˜›