Racisme slaat toe in Forza 2

Ondanks verwoede pogingen van Microsoft zijn er toch racistische bewegingen die hun idealen kunnen verspreiden in de Forza 2 community. Forza Motorsport 2 staat natuurlijk bekend om de ongelooflijk uitgebreide tuning- & customizing mogelijkheden, maar dat dat de verkeerde kant op kan gaan blijkt uit onderstaande afbeelding.

Een onvervalste 1957 Mercedes 300SL wordt omgetoverd tot Naziwagen. De kleuren van de NSDAP (Duitse partij van Hitler) blijven intact en het herkenbare Swastikalogo staat ook groots op de auto. Sommigen in de Forza 2 community verdedigen het bestaan van deze auto aangezien het Swastikakruis in meerdere culturen positief bekend staat. Ook al is dit het geval, dan is dat natuurlijk nog steeds geen reden om een auto in de kleuren van de NSDAP met leuzen van de Nazi’s toe te laten in de maatschappij. Schande.

Forza Motorsport 2 gaat verder waar het eerste deel ophield en gaat de strijd met Gran Turismo (HD) nu echt aan. Het realisme wordt nog dieper uitgewerkt en in combinatie met fotorealistische graphics, zeer geavanceerde physics en een uitgebreid schadesysteem worden alle eigenschappen van de Xbox 360 volop gebruikt. Onderdelen zullen slijten en een kapotte spoiler zal ook echt voor minder grip zorgen. Ook de afstelling van je bak is van cruciaal belang, alle statistieken worden namelijk real-time doorberekend naar je prestaties op het asfalt. Ook met al deze geheugenslurpende features draait de game met allerlei toeters en bellen, wat dacht je van 60 frames per seconde, motion-blur bij hoge snelheiden, high-dynamic-range lichteffecten en uiteraard viermaal anti-aliasing zodat als er nog karteltjes te zien zouden zijn op je HDTV, deze nu allemaal weggepoetsts zijn.

Daarnaast zit de game bomvol met auto’s, circuits en onderdelen. Meer dan 300 snelle bakken zitten er in de game, varierend van Ferrari’s, Porsche’s en Lamborghini’s tot bakken van Nissan, Volkswagen, Opel of General Motors. Daarnaast bevat de game 45 circuits, compleet met de bekenden der Aarde. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Nürburgring Nordschleife, Road America Race Track, Silverstone Circuit, Tsukuba Circuit, Mazda Raceway Laguna Seca en de Sebring International Raceway. Daarnaast zitten er fictieve banen in de game, waarbij je bijvoorbeeld moet denken aan de overbevolkte straten van Rio Janeiro. Naast een uitgebreidere singleplayermode biedt Forza Motorsport 2 uiteraard ook een online-onderdeel via Xbox Live, waar het strijdgewoel pas echt losbarst. Met maximaal acht man kun je scheuren met alle dingen die je je maar wenst, namelijk de veelzijdigheid van de carrieremodus.

 1.   
  Neolite's avatar

  Je moet het maar leuk vinden… 😉

 2.   
  N.Frufo's avatar

  Akelig kruis!

  Realiteit = Realiteit 😥

 3.   
  Tom's avatar

  Dat vind ik de SuperMariowagen die ik en een vriend ooit maakte toch leuker. Dit is een beetje extreem naar mijn idee.

 4.   
  touchdown's avatar

  wtf dat dat allemaal kan in dat spel misschien ook eens halen 😉 😛

 5.   
  Viperations's avatar

  Dit soort dingen wordt gedaan door mensen die naief en onwetend zijn. Als je je goed verdiept in de (voor)geschiedenis van WO II weet je dat dit absoluut niet door de beugel kan. Het was namelijk allemaal iets complexer dan bijvoorbeeld Call of Duty voor doet komen.

  Dit soort mensen moet je gerechtelijk vervolgen, het ‘hakenkruis’ kan inderdaad andere dingen betekenen in andere culturen, maar dan moet je geen Heil Hitler op de auto kalken. Trouwens zonde van zo’n prachtige klassieker als je het mij vraagt…

 6.   
  BKiller's avatar

  Naief en ontwetend of niet…toch wel grappig. 😳

 7.   
  meatball's avatar

  Ik vind hem wel mooi, als ik forza 2 had, wou ik hem ook wel, en dat meen ik

 8.   
  sparten117's avatar

  SCHANDE! 👿

 9.   
  Viperations's avatar

  Jongens, het gaat er niet om of je de auto mooi vind of niet, maar om waar ie voor staat. We hebben het hier over een groep mensen die MILJOENEN mensen heeft vermoord en gemarteld. Maar er zijn ook misselijkmakende medische experimenten met die mensen gedaan. Verkrachtingen, onderdrukking, haatzaaing, vernietiging van complete gebieden en culturen.

  Jullie leven nu in vrijheid omdat dit regime omver is geworpen door onze grootouders…

 10.   
  Geniaal's avatar

  Viperations schreef, "Jongens, het gaat er niet om of je de auto mooi vind of niet, maar om waar ie voor staat. We hebben het hier over een groep mensen die MILJOENEN mensen heeft vermoord en gemarteld. Maar er zijn ook misselijkmakende medische experimenten met die mensen gedaan. Verkrachtingen, onderdrukking, haatzaaing, vernietiging van complete gebieden en culturen.

  Jullie leven nu in vrijheid omdat dit regime omver is geworpen door onze grootouders…"

  alhoewel we tog door die medische experimenten meer te weten zijn gekomen dan anders, anyways, dit kan niet hé 😮

 11.   
  R.andom H.ero's avatar

  Ik vind het wel grappig, echt serieus kan ik het niet nemen 😕

 12.   
  TotalPicnic's avatar

  als ik een game maak, en iemand doet dit, dan zou ik hem persoonlijk een asswoopin’ geven en het spel mee terugnemen <_<

 13.   
  Viperations's avatar

  Sean schreef, "

  ”Viperations” schreef, "Jongens, het gaat er niet om of je de auto mooi vind of niet, maar om waar ie voor staat. We hebben het hier over een groep mensen die MILJOENEN mensen heeft vermoord en gemarteld. Maar er zijn ook misselijkmakende medische experimenten met die mensen gedaan. Verkrachtingen, onderdrukking, haatzaaing, vernietiging van complete gebieden en culturen.

  Jullie leven nu in vrijheid omdat dit regime omver is geworpen door onze grootouders…"

  alhoewel we tog door die medische experimenten meer te weten zijn gekomen dan anders, anyways, dit kan niet hé 😮
  "

  Als daarmee bedoeld: “Hoe kun je mensen zo goedkoop mogelijk doodmaken in grote getalen” 😕

 14.   
  Uchiha linkz's avatar

  op zich kan je er mee lachen maar ik vindt dit duidelijk een schande 😡

 15.   
  milbot's avatar

  Sean schreef, "

  ”Viperations” schreef, "Jongens, het gaat er niet om of je de auto mooi vind of niet, maar om waar ie voor staat. We hebben het hier over een groep mensen die MILJOENEN mensen heeft vermoord en gemarteld. Maar er zijn ook misselijkmakende medische experimenten met die mensen gedaan. Verkrachtingen, onderdrukking, haatzaaing, vernietiging van complete gebieden en culturen.

  Jullie leven nu in vrijheid omdat dit regime omver is geworpen door onze grootouders…"

  alhoewel we tog door die medische experimenten meer te weten zijn gekomen dan anders, anyways, dit kan niet hé 😮
  "

  Inderdaad, maar de manier waarop is totaal ontoelaatbaar, om niet te zeggen onethisch.

 16.   
  Remmie!'s avatar

  mmeatball meen je dat serieus? ben jij extreem-rechts ofzow :
  ik was er al bang voor met dat customizen. Moet nog zien wat ze er aan gaan doen. Btw moet je alles zelf painten heb namelijk ook Jack Sparrow wage’s gezien enzow

 17.   
  Bumshakalakabum's avatar

  All die ophef 😛 komaan binnen een weekje is de auto met de gebruiker allweer geband 😉

 18.   
  GraveDevil's avatar

  Ik snap zowiezo nie wie er op zo’n idee kan komen…

 19.   
  Oktpor's avatar

  Wat zal diegeen een plezier hebben dat deze actie overal te lezen valt , misschien zouden we dat dan juist niet moeten doen , een hakenkruis zie in vele games terug en ja dat is de geschiedenis , meer niet .

 20.   
  Aftershock's avatar

  Oktpor schreef, "Wat zal diegeen een plezier hebben dat deze actie overal te lezen valt , misschien zouden we dat dan juist niet moeten doen , een hakenkruis zie in vele games terug en ja dat is de geschiedenis , meer niet ."

 21.   
  Aftershock's avatar

  Aftershock schreef, "

  ”Oktpor” schreef, "Wat zal diegeen een plezier hebben dat deze actie overal te lezen valt , misschien zouden we dat dan juist niet moeten doen , een hakenkruis zie in vele games terug en ja dat is de geschiedenis , meer niet ."

  "

  Dat is dus wel meer dan alleen de geschiedenis, er zijn nog altijd aanhangers enzo, als dit niet “bestreden” wordt, krijg je dingen zoals zinloos geweld enzow, denk maar aan Hans van Temse, dit doet andere subculturen ook geen goed he, hierdoor worden metals dan weer afgeschreven als nazi’s, skinheads, etc terwijl dit helemaal niet zo is!

 22.   
  Oktpor's avatar

  Aftershock schreef, "

  ”Aftershock” schreef, "[quote=”Oktpor”]Wat zal diegeen een plezier hebben dat deze actie overal te lezen valt , misschien zouden we dat dan juist niet moeten doen , een hakenkruis zie in vele games terug en ja dat is de geschiedenis , meer niet ."

  "

  Dat is dus wel meer dan alleen de geschiedenis, er zijn nog altijd aanhangers enzo, als dit niet “bestreden” wordt, krijg je dingen zoals zinloos geweld enzow, denk maar aan Hans van Temse, dit doet andere subculturen ook geen goed he, hierdoor worden metals dan weer afgeschreven als nazi’s, skinheads, etc terwijl dit helemaal niet zo is![/quote]

  Heb ff gekeken op Hans van Temse op Wikipedia en denk dat je bedoelde
  Hans Van Themsche (1988) vermoordde op 11 mei 2006 in Antwerpen op straat twee personen: een donkere, Malinese vrouwelijke au pair genaamd Oulematou Niangadou en een blanke, tweejarige Vlaamse peuter genaamd Luna Drowart en verwondde een derde persoon, een Turkse vrouw genaamd Songül Koç. Op het moment van de schietpartij was hij 18 jaar oud. De schietpartij vond plaats in de Zwartzustersstraat.

  Terug naar deze topic waar iemand de mogelijkheid heeft gehad om deze wagen online te zetten waardoor deze op alle gamesites te zien is dat iemand dat gedaan heeft , nou en , er zijn aanhangers en er zijn ook aanhangers van andere partije-en , dat is de hedendaagse tijd en deze peroon heeft dat nazi idee ook -maar misschien is het gewoon een lolbroek en heeft die nu helemaal zijn lol , of misschien is het wel een reclame stunt weet iuk veel wat de persoon of personen in hun bedoeling-en hadd-en . Maar blaas dit niet zo op , dat doet meer actie reactie dat alss het gewoon weggemoffeld was . Ban de persoon en klaar ben je m.i. , geen ruchtbaarheid want dat is wat die wil of wat dan ?

 23.   
  Oktpor's avatar

  Oktpor schreef, "

  ”Aftershock” schreef, "[quote=”Aftershock”][quote=”Oktpor”]Wat zal diegeen een plezier hebben dat deze actie overal te lezen valt , misschien zouden we dat dan juist niet moeten doen , een hakenkruis zie in vele games terug en ja dat is de geschiedenis , meer niet ."

  "

  Dat is dus wel meer dan alleen de geschiedenis, er zijn nog altijd aanhangers enzo, als dit niet “bestreden” wordt, krijg je dingen zoals zinloos geweld enzow, denk maar aan Hans van Temse, dit doet andere subculturen ook geen goed he, hierdoor worden metals dan weer afgeschreven als nazi’s, skinheads, etc terwijl dit helemaal niet zo is![/quote]

  Heb ff gekeken op Hans van Temse op Wikipedia en denk dat je bedoelde
  Hans Van Themsche (1988) vermoordde op 11 mei 2006 in Antwerpen op straat twee personen: een donkere, Malinese vrouwelijke au pair genaamd Oulematou Niangadou en een blanke, tweejarige Vlaamse peuter genaamd Luna Drowart en verwondde een derde persoon, een Turkse vrouw genaamd Songül Koç. Op het moment van de schietpartij was hij 18 jaar oud. De schietpartij vond plaats in de Zwartzustersstraat.

  Terug naar deze topic waar iemand de mogelijkheid heeft gehad om deze wagen online te zetten waardoor deze op alle gamesites te zien is dat iemand dat gedaan heeft , nou en , er zijn aanhangers en er zijn ook aanhangers van andere partije-en , dat is de hedendaagse tijd en deze peroon heeft dat nazi idee ook -maar misschien is het gewoon een lolbroek en heeft die nu helemaal zijn lol , of misschien is het wel een reclame stunt weet iuk veel wat de persoon of personen in hun bedoeling-en hadd-en . Maar blaas dit niet zo op , dat doet meer actie reactie dat alss het gewoon weggemoffeld was . Ban de persoon en klaar ben je m.i. geen ruchtbaarheid want dat is wat die wil of wat dan ?
  [/quote]

  En Hans die heeft hier niks mee te maken ….

  OOPs , srr verkeerde knoppen gebruikt .

 24.   
  meatball's avatar

  Remmie! schreef, "mmeatball meen je dat serieus? ben jij extreem-rechts ofzow :
  ik was er al bang voor met dat customizen. Moet nog zien wat ze er aan gaan doen. Btw moet je alles zelf painten heb namelijk ook Jack Sparrow wage’s gezien enzow"

  nee, ik ben een Pagan metalhead:D

 25.   
  SuperNova's avatar

  Binnenkort maken ze nog bomauto’s in dat spel 🙄

 26.   
  Rock-in's avatar

  Viperations schreef, "Dit soort dingen wordt gedaan door mensen die naief en onwetend zijn. Als je je goed verdiept in de (voor)geschiedenis van WO II weet je dat dit absoluut niet door de beugel kan. Het was namelijk allemaal iets complexer dan bijvoorbeeld Call of Duty voor doet komen.

  Dit soort mensen moet je gerechtelijk vervolgen, het ‘hakenkruis’ kan inderdaad andere dingen betekenen in andere culturen, maar dan moet je geen Heil Hitler op de auto kalken. Trouwens zonde van zo’n prachtige klassieker als je het mij vraagt… "

  AGREED ! Veel mensen vergeten waardoor die oorlog begon. Daarnaast zijn die Neo-Nazi’s over het algemeen kansloze figuren. Anyways jij laat oppeens ook weer wat van je hoor 😆

 27.   
  Uchiha linkz's avatar

  SuperNova schreef, "Binnenkort maken ze nog bomauto’s in dat spel 🙄 "

  hahaha nice 😛 hoe komen ze er tog op 😆

 28.   
  hatred's avatar

  meatball schreef, "

  ”Remmie!” schreef, "mmeatball meen je dat serieus? ben jij extreem-rechts ofzow :
  ik was er al bang voor met dat customizen. Moet nog zien wat ze er aan gaan doen. Btw moet je alles zelf painten heb namelijk ook Jack Sparrow wage’s gezien enzow"

  nee, ik ben een Pagan metalhead:D"

  Ik dacht een NSBM-er ;D

 29.   
  meatball's avatar

  HaTrEd schreef, "

  ”meatball” schreef, "[quote=”Remmie!”]mmeatball meen je dat serieus? ben jij extreem-rechts ofzow :
  ik was er al bang voor met dat customizen. Moet nog zien wat ze er aan gaan doen. Btw moet je alles zelf painten heb namelijk ook Jack Sparrow wage’s gezien enzow"

  nee, ik ben een Pagan metalhead:D"

  Ik dacht een NSBM-er ;D[/quote]

  das ook leuk:D

 30.   
  Darkknight's avatar

  jemig hoe kun je dit nou verzinnen 😡

 31.   
  Ruudjee's avatar

  Ach.. het is natuurlijk kwetsend voor de mensen die er wat mee te maken hebben gehad. Maar om er nou zo’n ophef over te maken.. ’t waait wel weer over.

 32.   
  FableFreak's avatar

  kijk naar me plaatje zegt genoeg …

 33.   
  PaNNa's avatar

  Vind ik maar achterlijk ..