Gran Turismo 5 verschijnt mogelijk pas eind 2008

Director Kaunori Yamauchi wist vandaag te melden dat Gran Turismo 5 mogelijk pas eind 2008 zal verschijnen. Dit omwille van de perfectie de makers willen aanbrengen. Yamauchi vertelde het Amerikaanse Car and Drive magazine dat de game op zijn vroegst in de lente van 2008 uitkomt.

De director refereerde vooral naar de auto’s die veel tijd vragen van de ontwikkelingsprocedure. Het duurt namelijk 180 dagen om één iemand een auto te laten bouwen in het detail dat vereist is voor GT5, in tegenstelling tot 30 dagen voor GT3 en slechts één dag voor het origineel op de PSOne. Blikschade is opnieuw uit de game gesloopt, dit vanwege het bezwaar van bedrijven die hun auto’s liever niet in puin gereden zien worden. PGR, Forza en veel andere racegames gebruiken echter wel een schademodel voor wagens met licentie.

Bovendien zou het integreren van een perfect schademodel volgen Yamauchi de nodige aanpassingen vereisen in het physics model van het spel. Ook het modelleren zou enorm veel werk zijn, elk onderdeel van iedere wagen zou afzonderlijk gemaakt moeten worden, zowel normaal als ingedeukt en met verschillende belichtingen en schaduwen. Ook op dit gebied hebben andere racegames al bewezen dat het aanbrengen van een schademodel niet onmogelijk is.

Hoe dan ook wist Yamauchi te melden dat blikschade waarschijnlijk als post-release content zal verschijnen en ook downloadbare wagens zullen na de release worden vrijgegeven.

  1.   
    sparten117's avatar

    Waaattttt 😕 😥 …

  2.   
    SuperNova's avatar

    Als hij beter wordt dan Forza 2 is het de moeite waard 8)

  3.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    15 juli en nu 2008 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕
    en hij is niet echt mooie 🙁 😡

  4.   
    prof_111's avatar

    die word zo vet 8)

  5.   
    Scuderia's avatar

    2008!!!!. Dit word gewoon 2x zo beter als Forza 2 dat was 4 al maar dat doet er niet toe!.. Helaas komt hij alleen op ps3 uit 🙁 Want ik ben denk ik wel de grootse Gt4 Fan van heel Gn/Cn 😮 !

  6.   
    glorys6's avatar

    opzouten met die schade dat is toch eigenlijk helemaal achterhaald gewoon knallen en weer flink doorrijden dus heb zelf GT4 voor PS2, de enige console die k heb, destijds gekocht en echt maanden plezier van gehad!!! ga zo door met die serie, grote klasse dus….groeten…..ciao 8) 😛

  7.   
    Scuderia's avatar

    ”glorys6″ schreef, "opzouten met die schade dat is toch eigenlijk helemaal achterhaald gewoon knallen en weer flink doorrijden dus heb zelf GT4 voor PS2, de enige console die k heb, destijds gekocht en echt maanden plezier van gehad!!! ga zo door met die serie, grote klasse dus….groeten…..ciao 8) 😛 "

    Het is ook een super goeie game..helaas komt hij echt alleen maar op de ps3 🙁 .

  8.   
    jungler's avatar

    wat komt enkel voor ps3 uit ???
    grand tourisme ???

    kga em tog gaan hale over ee paar daagjes 8) 😀

  9.   
    Scuderia's avatar

    jungler schreef, "wat komt enkel voor ps3 uit ???
    grand tourisme ???

    kga em tog gaan hale over ee paar daagjes 8) 😀 "

    Welke bedoel je 4? Ja Polyphony digital maakt Gran turismo alleen op de ps 😉 .

  10.   
    N.Frufo's avatar

    Beter te laat dan te> vroeg en flop!