Mass Effect mogelijk pas begin 2008 in de winkels?

Mass Effect is toch zeker een titel waar veel gamers al lange tijd naar uitkijken. Er werd aangenomen dat de game in de planning stond om in de loop van dit jaar uitgebracht te worden, zeker toen Microsoft meldde dat we Mass Effect niet voor september moesten verwachten. Ontwikkelaar BioWare gaf vrijwel direct na deze mededeling aan dat er nooit een specifieke releasedatum is geprikt, maar er werd toch zeker gehoopt op een release deze zomer.

Vandaag duikt echter het nieuws op dat Mass Effect waarschijnlijk pas in januari 2008 uitgebracht zal worden, zo meldt de Britse retailer GAME. Het lijkt een logische keuze om Mass Effect niet te laten concurreren met onder meer Halo 3 en GTA IV in september en oktober. Toch blijft het wachten op een officiële reactie van Microsoft of BioWare, voordat we ons vastpinnen op deze nieuwe datum…

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille doe je een schokkende ontdekking, dat tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

Mass Effect verschijnt mogelijk pas in 2008 voor de Xbox 360.

 1.   
  SjaakSnel's avatar

  Als het spel erdoor mar beter wordt:P

 2.   
  TheDude's avatar

  Volgens mij gaat dit niet om ‘beter worden’ maar puur een stukje marketing om de game zo goed mogelijk neer te zetten. Ik gun het de game absoluut om vol in de spotlight te komen en dan is januari wel weer een ideaal moment. Maar stiekem zie ik em liever vandaag dan morgen verschijnen… 😉

 3.   
  Gold_Thunder's avatar

  Jammer. 😥

 4.   
  Rock-in's avatar

  Wrm alleen voor de 360 😥

 5.   
  PielePalle's avatar

  Jammer, het zou net zo’n mooi najaar worden voor de X360, eerst BioShock, dan Mass Effect, Halo 3, GTA IV, Project Gotham Racing 4 en als kersje op de vlaai nog Assassins Creed.

 6.   
  Bumshakalakabum's avatar

  PielePalle schreef, "Jammer, het zou net zo’n mooi najaar worden voor de X360, eerst BioShock, dan Mass Effect, Halo 3, GTA IV, Project Gotham Racing 4 en als kersje op de vlaai nog Assassins Creed."

  Och zie het van de zonnige kant.. je kan er dan nog even voor sparen 😛