Virtua Fighter 5: de verschillen tussen de Xbox 360 en PS3

Niet zo lang geleden wist Virtua Fighter 5 al een behoorlijk goede indruk achter te laten op de PlayStation 3. Vooral het grafische geweld, in combinatie met een sterke gameplay, zorgden voor een prima actiegame. Over enkele maanden zal de game ook voor de Xbox 360 uitgebracht worden en zodoende maakten de mensen van IGN alvast een preview van deze nieuwe versie. Hieruit volgden al enkele details waarin de Xbox 360-versie zich zal onderscheiden van de PS3-versie.

Zo zullen de problemen met ‘aliasing’ die de PS3-versie kende verholpen zijn, waardoor er geen gekartelde lijnen te zien zijn. De diverse arena’s hebben extra visuele effecten gekregen, zoals ochtendnevel. De game zal analoge besturing ondersteunen en er zal door het Japanse bedrijf Hori een nieuwe Xbox 360 arcade stick uitgebracht worden, zodra Virtua Fighter 5 in de winkels ligt. Ten slotte is het momenteel nog niet duidelijk of de game ook online te spelen zal zijn.

Virtua Fighter 5 zal een all-star cast hebben van 17 vechters, inclusief bekende personages uit de vorige delen. Nieuwelingen zijn deze keer El Blaze en Eileen. El Blaze is een Mexicaans vechtkampioen die zijn tegenstanders uitschakelt met zijn snelle Lucha Libre vechtstijl. Eileen komt oorspronkelijk uit China en gebruikt een Kung-Fu stijl die ze van haar grootvader heeft geleerd, een voormalig Kung-Fu master. Als speler heb je de mogelijkheid om je personage aan te passen door te kiezen uit diverse kostuums en items die je vechter bij zich kan dragen. Verder zal het spel een 720p HD-resolutie ondersteunen en kan je weer een bekende Virtua Fighter-ervaring verwachten.

Lees ook onze actievolle review.

Virtua Fighter 5 is in maart al verschenen voor de PlayStation 3. De Xbox 360-versie volgt in het derde kwartaal van dit jaar.

  1.   
    JustRoel's avatar

    Klinkt goed :D, ik hoop dat in de 360 versie wel online modi is verwerkt, want dat lijkt mij echt te gek. Zo’n spel koop ik althans echt voor de multi samen met een vriend op de bank, maar als dat met heel de wereld kan 🙄

  2.   
    TheDude's avatar

    Het probleem was eerst al (op de PS3) volgens mij dat de bewegingen te nauw luisteren en te gevoelig zijn voor lag. Ben benieuwd of ze dit uit de X360-versie krijgen, maar anders wordt een online modus toch wel een probleem.

  3.   
    Creepy's avatar

    Er komt vast wel een online mode. Ik vind dat een vechtspel in deze tijd niet meer zonder kan.

  4.   
    SjaakSnel's avatar

    Waarom zou je nog een ps3 nodig hebben:P