Take-Two zet Manhunt 2 voorlopig in de ijskast

Take-Two heeft aangekondigd dat ze hun plannen hebben opgeschort om Manhunt 2 uit te brengen. Dit uiteraard vanwege het verbod in onder meer Engeland, Ierland, Italië en de Adult Only-rating in de Verenigde Staten. Een statement van uitgever Take-Two luidt als volgt:

  “Take-Two Interactive Software has temporarily suspended plans to distribute Manhunt 2 for the Wii or PlayStation platforms while it reviews its options with regard to the recent decisions made by the BBFC and ESRB. We continue to stand behind this extraordinary game. We believe in freedom of creative expression, as well as responsible marketing, both of which are essential to our business of making great entertainment.”

Rockstar en Take-Two hebben nog geen nieuwe plannen onthuld voor Manhunt 2, maar wellicht dat ze binnenkort bezwaar zullen aantekenen tegen de rating in de VS en de ban van de ESRB in het Verenigd Koninkrijk. De tijd zal het dus weer leren óf en wanneer we nog wat gaan horen van deze game…

De beklemmende sfeer uit het eerste deel dat het koude zweet over je rug liet lopen keert terug, net zoals de stealthy gameplay. Je wilt immers niet gespot worden tijdens je lugubere en gewelddadige moorden, die ditmaal nog intenser en erger in beeld gebracht worden. Het verhaal krijgt een andere wending waardoor je plots in de voeten van Daniel Lamb komt te staan. Onze vriend Daniel is samen met Leo Kasper de enige overlevende na een geheim experiment dat totaal verkeerd is verlopen. The Pickman Project, de organisatie achter dit experiment, zal alles uit de kast halen om te voorkomen dat je de waarheid naar buiten brengt.

Verder zal de versie voor de Nintendo Wii, die speciaal door Rockstar Toronto wordt verzorgd, natuurlijk een heleboel effectieve besturingsmanieren kennen waarmee je je tegenstanders om zal kunnen leggen. Denk aan het doorsnijden van iemands keel met de Wiimote, het doorboren van een ruggengraat met de nunchuck of het wurgen met beide controllers.

Manhunt 2 is ontwikkeld voor de PlayStation 2, PSP en de Wii. Een releasedatum is momenteel nog onbekend.

 1.   
  Lasso's avatar

  Zal wel een gekuisde versie van de game komen.

 2.   
  Rock-in's avatar

  He nee, dat zou het spellen ruineren. Btw verbieden heeft toch geen zin, je kunt het gwoon importeren.

 3.   
  TheDude's avatar

  Idd wellicht een censored versie voor landen waar de ratings een probleem zijn en een uncensored versie hopelijk ook nog waar de game wel gewoon verkocht mag worden… 🙂

 4.   
  SjaakSnel's avatar

  TheDude schreef, "Idd wellicht een censored versie voor landen waar de ratings een probleem zijn en een uncensored versie hopelijk ook nog waar de game wel gewoon verkocht mag worden… 🙂 "

  Dat lijkt mij de beste oplossing. Maar wat een reclame heeft deze game gekregen zeg. Zelfs omaatjes kennen het nu.

 5.   
  ChielB's avatar

  Problemen met Sony/Nintendo, extra onkosten door wellicht een aangepaste game en minder verkoopmogelijkheden….het is maar wat je reclame noemt. 😉

 6.   
  SjaakSnel's avatar

  ChielB schreef, "Problemen met Sony/Nintendo, extra onkosten door wellicht een aangepaste game en minder verkoopmogelijkheden….het is maar wat je reclame noemt. 😉 "

  in engeland gaan ze hem echt wel importeren hoor:) En een hele goede naamsbekendheid.

 7.   
  Lasso's avatar

  TheDude schreef, "Idd wellicht een censored versie voor landen waar de ratings een probleem zijn en een uncensored versie hopelijk ook nog waar de game wel gewoon verkocht mag worden… 🙂 "

  Inderdaad, dit werd ook van te voren al voorspeld door analisten.

 8.   
  Neolite's avatar

  was te verwachten dat ze er even de tijd voor namen om er voor te zorgen dat manhunt 2 toch nog in meer landen uitgebracht kan worden

 9.   
  Cirdan's avatar

  SjaakSnel schreef, "

  ”ChielB” schreef, "Problemen met Sony/Nintendo, extra onkosten door wellicht een aangepaste game en minder verkoopmogelijkheden….het is maar wat je reclame noemt. 😉 "

  in engeland gaan ze hem echt wel importeren hoor:) En een hele goede naamsbekendheid. "

  ik ben afgelopen week in Londen, engeland geweest en ze vragen echt wel om jou id kaart als jij daar een game koopt…