Manhunt 2 in Amerika wel toegestaan

Het Amerikaanse ESRB, vergelijkbaar met de Kijkwijzer hier, heeft het controversiële Manhunt 2 een AO-rating gegeven. Dit houdt in dat de game wel te krijgen is, maar niet op plaatsen waar kinderen de game te makkelijk kunnen kopen, zoals bijvoorbeeld een Wal-mart. Dit zal invloed hebben op de verkoopcijfers, aangezien 25% van de games op dit soort plekken wordt verkocht. Verwacht wordt dat dit geintje Take Two in totaal twee miljoen dollar gaat kosten.

Take Two is het dan ook niet eens met deze beslissing. Volgens Take Two is het spel gemaakt voor volwassenen en zou de game een M-rating voor Mature moeten krijgen, vooral omdat de inhoud van de game niet heel veel zou verschillen van die van andere mediaproducten.

Gisteren werd bekend dat Manhunt 2 niet mag verschijnen in het Verenigd Koninkrijk. Manhunt 2 is de eerste game in tien jaar tijd (na Carmageddon) die geweigerd wordt op Britse bodem.


De beklemmende sfeer uit het eerste deel dat het koude zweet over je rug liet lopen keert terug, net zoals de stealthy gameplay. Je wilt immers niet gespot worden tijdens je lugubere en gewelddadige moorden, die ditmaal nog intenser en erger in beeld gebracht worden. Het verhaal krijgt een andere wending waardoor je plots in de voeten van Daniel Lamb komt te staan. Onze vriend Daniel is samen met Leo Kasper de enige overlevende na een geheim experiment dat totaal verkeerd is verlopen. The Pickman Project, de organisatie achter dit experiment, zal alles uit de kast halen om te voorkomen dat je de waarheid naar buiten brengt.

Verder zal de versie voor de Nintendo Wii, die speciaal door Rockstar Toronto wordt verzorgd, natuurlijk een heleboel effectieve besturingsmanieren kennen waarmee je je tegenstanders om zal kunnen leggen. Denk aan het doorsnijden van iemands keel met de Wiimote, het doorboren van een ruggengraat met de nunchuck of het wurgen met beide controllers.

Manhunt 2 zal in juli voor de PlayStation 2 en PSP verschijnen. De Wii-versie volgt ergens in het derde kwartaal.

 1.   
  Rock-in's avatar

  Dit is dus iets wat je niet zou verwachten van het UK, maar van de VS. Omdat die al genoeg school schietpartijen hebben gehad, lijkt het me logisch dat je daar iets aan doet en aangezien Manhunt een redelijk reputatie heeft…

 2.   
  TheDude's avatar

  Nee, juist niet. In Amerika spreken ze massaal schande uit over alle gewelddadige gebeurtenissen, maar ondertussen kan je in elk dorp wel een aantal guns kopen. Hypocriet landje…

 3.   
  Lasso's avatar

  Land van de onbegrensde mogelijkheden. 😉

 4.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Rock-in schreef, "Dit is dus iets wat je niet zou verwachten van het UK, maar van de VS. Omdat die al genoeg school schietpartijen hebben gehad, lijkt het me logisch dat je daar iets aan doet en aangezien Manhunt een redelijk reputatie heeft…"

  Ik heb er niks meer aan toe tevoegen je hebt hellemaal gelijk in Amirika laten ze alles toe 😉

 5.   
  SjaakSnel's avatar

  Ik had net gelezen dat zo’n pvda sukkel het in Nederland ook wil verbieden….

 6.   
  denjaap's avatar

  SjaakSnel schreef, "Ik had net gelezen dat zo’n pvda sukkel het in Nederland ook wil verbieden…."

  waar heb je dat gelezen ? als het in nederland verboden word kan me toch niet schelen 🙂

 7.   
  )GN(-Erik's avatar

  En een spel als Bloodrayne 2, waar hier op deze site ook een demo van te vinden is mag wel 😆 VREEMD HOOR!!!