Rumble op SixAxis stuit op verzet van Microsoft

Terwijl we ons gisteren nog afvroegen waar de rumble-functie van de PS3-controller blijft, bereikt ons vandaag het nieuws dat Microsoft niet blij is met de gang van zaken rondom deze functie.

Het begon allemaal in 2003 toen Immersion haar patent betreffende force feedback liet gelden. Microsoft en Sony werden aangeklaagd en van beide partijen kwam Microsoft snel met een betalingsovereenkomst ind e vorm van royalties. Sony weigerde een schikking en verloor uiteindelijk de rechtszaak en dat is dan ook de eigenlijke reden van het ontbreken van een rumble-functie in de Sixaxis-controller van de PS3. Uiteindelijk kwamen Sony en Immersion er toch nog uit.

De deal met Microsoft blijkt echter meer te behelsen dan royalties voor Immersion: laatstgenoemde moet namelijk geld betalen aan Microsoft als Sony toch schikt. Zo krijgt Microsoft een slordige $ 15.000.000 als Sony voor $ 100.000.000 schikt en als daar overheen wordt gegaan, dan krijgt Microsoft een extra percentage van dat bedrag. Immersion’s reactie aan Microsoft: het is een zakelijke deal en geen schikking.

Momenteel zou Immersion al $ 27.500.000 schuldig zijn aan Microsoft. Een officiële publieke reactie van Immersion moet nog komen. Het lijkt er verder niet op het ontstane juridische getouwtrek tussen Microsoft en Immersion een Sixaxis met rumble in de weg staat, daar heeft Sony immers al toestemming voor.

  1.   
    Lasso's avatar

    Verwacht binnenkort veel modder in de interviews met de hoofden van zowel Sony en Microsoft…

  2.   
    Nielskuhhveki's avatar

    ze zitten allemaal diep in de shit 😆

  3.   
    Neolite's avatar

    waarom kunne sony en microsoft nou nooit is een keer helemaal niets illegaal doen 😆