Tomb Raider: Anniversary komt ook in fysieke vorm in de winkels

Na wat geruchten en later een bevestiging is nu wel zeker dat Tomb Raider: Anniversary ook naar de next-gen consoles gaat komen, en wel naar de Xbox 360.

In die nieuwsberichten werd echter alleen gesproken over episodische content, je zou de game dus in stukjes kunnen gaan downloaden van de Xbox Live Marketplace. SCi Entertainment, Eidos en Microsoft hebben nu echter bekend gemaakt dat het spel ook in fysieke vorm, dus met doosje, boekje en schijfje, in de winkels zal verschijnen.

Tomb Raider: Anniversary zal voor de Xbox 360 opgedeeld worden in vier episodes, waarvan de eerste twee al in september te downloaden zullen zijn. Daarna zullen de volgende twee snel volgen. Hoeveel de episodes per stuk gaan kosten is nog niet bekend, maar het logisch om te denken dat de totale prijs van de vier episodes wel iets lager zal liggen dan de zestig euro’s waarvoor de game waarschijnlijk in de winkels komt te liggen. Dat gebeurt echter pas nadat alle downloads op de Marketplace staan, dus in de vierde kwartaal van het jaar.

Het is nu dus even wachten op de eerste Xbox 360-screenshots en trailers, maar indertussen kun je wel onze review lezen of meedoen aan onze prijsvraag.

Als je aan de gemiddelde gamer vraagt welke Tomb Raider het beste was, zullen de meesten deel één aanwijzen. Vernieuwend, reuze spannend en waanzinnig sexy! Maar als je nu terug kijkt op dat spel is het toch een beetje vergane glorie. Beperkte bewegingsvrijheid en grove graphics doen veel af aan de herinnering. Na tien jaar Lara Croft is er gelukkig Tomb Raider Anniversary in het vooruitzicht: een remake van het eerste deel met de techniek van vandaag de dag.

Tomb Raider: Anniversary is al uit voor de PC, PS2, en PSP. De Xbox 360 en Wii-versie verschijnen nog.

  1.   
    PielePalle's avatar

    Okee dat is dan wel beter. Want dat episodes werkt toch niet echt lijkt me…

  2.   
    brilsmurfffje's avatar

    waar slaan die episodes op 😕 . Net je gaat een spannende film toch oook niet in 4 stukjes knippen 😕

  3.   
    The Illusionist's avatar

    Oh nee? En wat gebeurt er dan met Lord of the Rings? The Matrix? Of andere klassiekers? Episodes zijn de nieuwe mode, en het werkt ongelovelijk goed. Met games dan alleen wat minder 😉

  4.   
    denjaap's avatar

    goed want een game in stukjes kopen zie ik niet zitten ! maar tomb raider voor de wii ! 😕 dan maak je nogal rare moves

  5.   
    Freddy Mercury's avatar

    Helemaal mee eens

  6.   
    games-are-things-in-live's avatar

    Wat is dfit?! 😮