Meer informatie over GTA IV en diens downloadbare content

Rockstar heeft met GTA IV een kostbare parel in handen en dat weet het gamepubliek maar al te goed. Niet zo gek dus, dat velen van ons reikhalzend naar de titel uitkijken en elk uitgelekt detail als aangename maaltijd beschouwen. Vandaag is er meer bekend over de downloadbare content van GTA IV en zijn er meer details over de gameplay opgedoken.

We beginnen met het nieuws over de content die na de release in hapklare episodes zal verschijnen. Een woordvoerder van Take-Two heeft aangegeven dat deze enkel voor de Xbox 360 zal verschijnen. Waarom Microsofts systeem wordt voorgetrokken is vooralsnog onverklaarbaar.

De volgende reeds verschenen details zijn afkomstig uit het Britse Play:

  • Rockstar North wil iets volledig nieuws in het audio-systeem integreren. Wat we ons bij deze wazige wens moeten voorstellen is niet duidelijk, maar het heeft in ieder geval niets te maken met custom soundtracks.
  • Het spel bevat geen skateboards en jet-packs, maar fietsen zijn wederom van de partij.
  • Staton Island is niet aanwezig in GTA IV vanwege de gelijknamigheid van dit eiland met andere delen van New York.
  • Teksten die op het beeld verschijnen bieden slechts enkel informatie over de betreffende omgeving waar je jezelf bevindt en het wapen die je op dat moment draagt. Deze schermteksten zullen niet langer dan twee seconden in beeld blijven.
  • Tot de openbare vervoersmiddelen behoren de veerpont en de metro.
  • Er wordt nog discussie gevoerd of de stad gelijk bij aanvang compleet toegankelijk zal zijn of dat de stad pas later volledig beschikbaar zal zijn. Wellicht wordt dit dan voorkomen door middel van versperde bruggen zoals in de vorige delen.

GTA IV zal zowel voor de PlayStation 3 als op de Xbox 360 op 19 oktober verschijnen.

  1.   
    The Illusionist's avatar

    Ben benieuwd wat ze precies bedoelen met dat audio-systeem.

  2.   
    Tom's avatar

    De veerpont lijkt me een leuke nieuwe toevoeging, ik ben ook blij dat deze keer de jet pack uitgesloten blijft, aangezien die er nogal onrealistisch uitstak in GTA:SA.
    Tevens lijkt het me leuker als de speeltuin niet meteen volledig speelbaar zal zijn, maar ik hoop ook niet dat het dan zo sloom gaat als in GTA:SA, waarbij elk eiland afzonderlijk uitgespeeld moest worden voordat je verder kon. Ik had (heb nog steeds) een hekel aan de onzichtbare baricades.

  3.   
    denjaap's avatar

    goed dat er geen jetpack inzit te onrealistish ! maar jammer geen skateboards.. ๐Ÿ˜ฅ maarja deze game word toch een topper !

  4.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    WAAROM laten jullie mij zo lijden ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ met deze info ik kan niet meer wachten op deze game ๐Ÿ˜€

  5.   
    denjaap's avatar

    Games4Ever schreef, "WAAROM laten jullie mij zo lijden ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ met deze info ik kan niet meer wachten op deze game ๐Ÿ˜€ "

    je bent niet de enige die lijd.. ๐Ÿ˜ฅ

  6.   
    Firef0x's avatar

    jammer dat er geen skateboard is… leek me wel leuk als je zou kunnen grinden en wat standaard trucs kon doen. Die veerpont lijkt me wel vet. En hopelijk kun je net als in het spel mafia in de metro en daarin ook mensen neerschieten. En dat de informatie niet al te lang in beeld staat is next-gen geloof ik?… ๐Ÿ™„

  7.   
    Durex's avatar

    Van de audio is er misschien 1 goede reden: Playstation 3 wou geen extra geld betalen aan Rockstar Games voor het spel vlugger op de Playstation 3 te laten verschijnen dan op de Xbox360. En Rockstar Games wil nu de Playstation 3 misschien een beetje ‘kloten’ door voordelen te geven aan de Xbox360.
    Ik hoop maar 1 ding en dat is dat ik niet tot 26 oktober 2008 moet wachten want ik ben een DIE-HARD GTA fan. Het is dan ook niet toevallig dat San Andreas en nu GTA IV op mijn verjaardag uitkomen.:D

  8.   
    Cirdan's avatar

    Suprime Link schreef, "Toch ga ik de vliegtuigen heel erg missen denk ik ๐Ÿ™ "

    Ik ook ๐Ÿ™ was toch 1 van de leukste. Als jij een beetje fantasie hebt kun je leuke dingen doen met vliegtuigen^^

  9.   
    Ruudjee's avatar

    Osama Bin Cirdan :roll:. Heb GTAIV net alvast besteld dus ik heb hem iig zo snel mogelijk binnen ๐Ÿ˜€

  10.   
    LXZ-76's avatar

    Ruudjee schreef, "Osama Bin Cirdan :roll:. Heb GTAIV net alvast besteld dus ik heb hem iig zo snel mogelijk binnen :D"

    zijn er eigenlijk al systemspecs vrijgegeven voor GTAIV????

  11.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    LXZ-76″][quote=”Ruudjee schreef, "Osama Bin Cirdan :roll:. Heb GTAIV net alvast besteld dus ik heb hem iig zo snel mogelijk binnen :D"

    zijn er eigenlijk al systemspecs vrijgegeven voor GTAIV????[/quote]
    Hoezo systemspecs ๐Ÿ™„ GTA IV is alleen maar voor de PS3 en Xbox360. Ik denk niet dat ie voor de pc zal uitkommen en als ie uitkomt zijn erg zware systemspecs denk ik ๐Ÿ˜‰