Vreemde figuren en pijnlijke lasers op screenshots Mass Effect

Eerder hebben we je al gemeld over de mogelijke release van Mass Effect in september, in plaats van ergens begin zomer. Enige tijd geleden kwam ontwikkelaar BioWare helaas terug op deze uitspraken, waardoor de releasedatum van deze game nog steeds vrij vaag is. Desondanks blijft Mass Effect een game waar veel mensen naar uitkijken. Vandaag krijgen we weer een aantal futuristische screenshots te zien.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille kom je achter een schokkende ontdekking, die tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken.

Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

[SCREENSHOTS]

Mass Effect verschijnt in de loop van 2007 exclusief voor de Xbox 360.

 1.   
  Gold_Thunder's avatar

  IK MOET EN IK ZAL DIT SPEL SPELEN! ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜€

 2.   
  The Illusionist's avatar

  Nice, veel detail in de gezichten ook ๐Ÿ™‚

 3.   
  partyplay2's avatar

  nice hebben hebben hebben

 4.   
  Bumshakalakabum's avatar

  Gold_Thunder schreef, "IK MOET EN IK ZAL DIT SPEL SPELEN! ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜€ "

  Kun je nog laaaaang wachten.. maar laten we dat maar niet hopen ๐Ÿ˜›

 5.   
  NL Godfather's avatar

  dit is echt zoยดn realistisch spel ziet er echt vet uit 8)