Logitech PS3 controller bevat rumble-functie, geen motion sensor

De PlayStation 3 controller begon ooit als banaanvormig ding waarvan niemand weet wat het nou precies was. Toen de fans massaal tegen deze ‘revolutionaire boemerang’ begonnen te demonstreren en de plannen van de Wii controller duidelijk werden gemaakt, werd de Sixaxis als plaatsvervanger opgesteld. Toch ook kende deze volgens enkele Sony fans een gemis: de rumble-functie. Deze vibrerende feature die in de vorige controller ingebakken zat heeft namelijk plaats moeten maken voor de motion sensor.

Hardwarefabrikant Logitech lapt de functionaliteit van de ‘next-gen motion sensor’ aan zijn laars en keert met de klassieke rumble-functie terug naar de oude game-ervaring. Voor wie nu als een hyperactieve springkikker rondom zijn huisgenoten heen gaat dansen: relax, momenteel ondersteunt geen enkele PS3-game deze functie, dus je kunt er vooralsnog geen voordelig gebruik van maken.

[SCREENSHOTS]

Naast de rumble-functie waar je momenteel dus nog niks aan hebt en de missende motion sensor kent de controller ook enkele externe aanpassingen ten opzichte van de standaard controller van Sony. De nieuwe draadloze controller is weliswaar wat zwaarder dan de Sixaxis, maar gebruikt twee AA batterijen die garant moeten staan voor 50 uur gamen. De Logitech Cordless Precision Controller, zoals de bediening volmondig heet, bedraagt een prijskaartje van 40 euro, hetgeen 20 euro goedkoper is dan de originele Sixaxis controller.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    maar ja als nog geen enkele spel rumble ondersteund heeft het ook niet veel zin om hem al te kopen

  2.   
    The Illusionist's avatar

    Ja inderdaad, laat eerst die games maar komen.

  3.   
    denjaap's avatar

    rommel !

  4.   
    Mrn.'s avatar

    Sony zorgt wel voor een rumble functie, wacht maar af 😉 .

  5.   
    Darkknight's avatar

    Wel leuk bedacht maar die wat voor games kun je daar nou voor verzinne? agja ze verzinnen wel wat neem ik aan 😉

  6.   
    Tom's avatar

    Volgens mij kunnen ze er maar moeilijk omheen: er mist altijd wel wat.

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    denjaap schreef, "rommel !"

    logitech is geen rommel is een erg goed merk. dat er nu nog geen games voor zijn met rumble oke maar goed die komen nog wel

  8.   
    glorys6's avatar

    Logitech rules……. 😆