Bio-medische actie en strijd in nieuwe trailer Haze

Ontwikkelaar Free Radical Design, bekend van games als Second Sight en Timesplitters, werkt momenteel hard aan een nieuwe next-gen shooter, getiteld Haze. In deze actievolle game mag jij als Jake Carpenter strijden voor de goede zaak. Haze zal een timed exclusive zijn, wat inhoudt dat de PS3-launch eerder is dan die van de PC en de 360. Hoelang deze tussenstop is, is niet bekend. Vandaag krijgen we een developer diary te zien van deze heftige actiegame, waarin diverse aspecten van de gameplay aan bod komen.

Haze speelt zich vijfentwintig jaar in de toekomst af, waar het bedrijf Mantel Global Industries de touwtjes van de wereldeconomie in handen heeft. Jij speelt Jake Carpenter, een soldaat van het leger van Mantel en je vindt uitdaging en voldoening in het vechten voor een goede zaak. Dankzij hun grote arsenaal aan voertuigen, dodelijke wapens en bio-medische ondersteuning zijn de soldaten van het Mantel Army gevreesd door terroristen, dictators en politieke vijanden van Mantel. Meest gevreesd wordt het goedje Nectar, wat van iedere soldaat een dodelijke moordmachine maakt. Het heeft echter ook zijn keerzijde.

Jouw gevecht begint in een door de oorlog verscheurd land in Zuid Amerika, waar je het opneemt tegen een gevaarlijke rebellen factie, genaamd The Promised Hand. In het begin lijkt alles vrij goed te verlopen, maar al snel nemen de zaken een bijzondere wending…

Lees ook onze uitgebreide preview!

Haze zal in het derde kwartaal van dit jaar uitgebracht worden voor de PlayStation 3. De versies voor de PC en Xbox 360 volgen later.

 1.   
  arie de beuker's avatar

  Ziet er vet uit!

 2.   
  The Illusionist's avatar

  Nice.

 3.   
  Tom's avatar

  Ziet er veelbelovend uit. Maar als ik zo een blik naar de junglegevechten geef, ziet het er behoorlijk uit als Crysis. Waarschijnlijk ligt het in de gameplay toch allemaal net even wat anders.

 4.   
  touchdown's avatar

  vet spel en zeker met z’n 2 co-op en online is ook zeker vet 🙂 dus misschien weer een titel voor m’n 360

 5.   
  FableFreak's avatar

  lijkt me nix eigelek

 6.   
  Wouter's avatar

  FableFreak schreef, "lijkt me nix eigelek"

  Nee, mij ook niet. Ik houd niet zo van dat fake gedoe. Ziet er wel mooi uit maar ik zou hem niet snel kopen.