Ontwikkelaar id Software toont de Tech 5-engine

John Carmack van id Software heeft reeds tijdens de Apple’s Worldwide Developers Conference in San San Francisco de nieuwe technologie tentoongesteld die de ontwikkelaar gaat gebruiken voor bepaalde aankomende projecten. De id Tech 5, zoals de engine volledig heet, draait op de PC, Xbox 360, PlayStation 3 en verrassend genoeg ook de Mac. De engine werd tijdens de presentatie met dit laatstgenoemde systeem met OS X getoond, maar vanwege de kwaliteit van de camera waarmee de beelden zijn opgenomen vallen de details een beetje weg.

Samen met deze presentatie bracht Carmack via een persbericht naar buiten dat de engine in staat is om zowel enorme landschappen als gedetailleerde indoor omgevingen op het scherm te toveren. Ook wist de programmeur te vertellen dat deze nieuwe rendering technologie vrijwel alle geheugen-beperkingen wegneemt die ontwerpers vroeger hadden met het maken van textures en de engine voorzien is van een nieuwe greep aan krachtige tools. Het project waar id Software momenteel aan werkt is helaas nog geheim, maar daar komt volgende maand verandering in op de E3 Media and Business Summit in Santa Monica. id Software’s vorige engine werd gebruikt in games die bij elkaar meer dan één miljard dollar in het laatje hebben gebracht en werd onder andere gebruikt in de klassiekers Quake en Doom.

  1.   
    Tom's avatar

    Indrukwekkend, maar ik denk niet dat ze voor de genoemde punten écht die engine nodig zullen hebben. We zien wel welke developer zin heeft om games te maken die op deze engine lopen.

  2.   
    Aadb's avatar

    hoeveel game engines er in de loop der tijd gemaakt worden en uiteindelijk toch niet worden gebruikt is echt wel heel wat, er zijn zo al heel wat engines weggegooit of helemaal omgebouwd om aan bepaalde eisen te voldoen van de game makers maar wellicht goed nieuws, de beelden beloven enigsins een goede engine, met mooie graphics.

  3.   
    denjaap's avatar

    Tharduz schreef, "Indrukwekkend, maar ik denk niet dat ze voor de genoemde punten écht die engine nodig zullen hebben. We zien wel welke developer zin heeft om games te maken die op deze engine lopen."

    ja

  4.   
    The Illusionist's avatar

    Nice, id Software heeft een goede engine geleverd voor Quake, dus hopelijk kan deze als een waardige opvolger in de voetsporen treden.

  5.   
    touchdown's avatar

    tot nu toe ziet het er mooi uit, maar we zullen het aan de games zien of het wat word of niet

    ps. hoop dat dit een game is lijkt op motorstorm wat ik een leuke game vond 🙂 😉

  6.   
    LXZ-76's avatar

    Ziet er strak uit hoor.

  7.   
    ps3 gek's avatar

    Ziet er mooi uit. Maar zit die engine dus al in de PS3??? 😛