Starbreeze koopt Riddick-ontwikkelaar voor Skylanders-achtige game

De in Los Angeles gevestigde ontwikkelaar Geminose is overgekocht door Starbreeze Studios, de maker van onder andere de The Darkness- en The Chronicles of Riddick-series. Geminose zal nu de thuisbasis worden van de Noord-Amerikaanse afdeling van Starbreeze.

Starbreeze betaalde 7 miljoen dollar voor Geminose en dat geld hoopt het terug te gaan verdienen met de nieuwe game van de studio. Naar verluidt zou Geminose zich storten op een Skylanders- en Disney Infinity-achtige “toys-to-life”-titel. Het spel is gefocust op spelertjes tussen de vijf en twaalf jaar; een compleet ander publiek dan de eerdere games van Starbreeze dus. Starbreeze-directeur Bo Andersson is enthousiast over de overname:

I should either [acquire Geminose] when they are so well known that it is safe to do sequels, but then it costs a lot of money. Or I should buy it just before it becomes known, which we did. I have looked at Geminose [for a long time] and I’m quite sure that it will be very good.
Wij zijn benieuwd of Geminose met een game komt die zich staande kan houden tussen de titanen van Activision en Disney.

 1.   
  jessy123's avatar

  we zullen het zien!

 2.   
  FireBallz's avatar

  ik word echt gek van die Skylanders, Toys of Life en hoe het allemaal mag heten. Iedereen die dat wil spelen: koop een Wii. Want al die mensen die 7 jaar oud zijn hebben geen PS3/4. hoop dat het snel van de markt verdwijnt.

 3.   
  BABI-PANGPANG's avatar

  Ik zou liever een nieuwe Riddick game willen zien, of dat ze weer het Bourne project oppakken.

 4.   
  spacebuster's avatar

  Mijn twee dochters zijn helemaal weg van skylanders en hebben beide zelf een xbox360 op hun kamer.Ze kunnen niet genoeg van deze skylanders hebben en sparen maar door . Voor hun zeg ik laat maar komen een nieuwe toys to life game.