Sony reageert op aanklacht van Church of England

Zaterdag kwam de Church of England met een aanklacht tegen Sony’s Resistance: Fall of Man vanwege het onverantwoordelijke gebruik van de kerk in het spel zonder enige toestemming te vragen. SCEE heeft nu de bal teruggekaatst en benadrukt dat Resistance slechts een fictieve game is en dat er wel degelijk toestemming is gevraagd voor bepaalde elementen in de game waar het nodig was.

    ‘Sony Computer Enterainment Europe is zich bewust van de zorgen van de Bisschop van Manchester en de leiding van de kathedraal over het gebruik van de Manchester Cathedral in de game Resistance: Fall of Man en we nemen deze verontwaardigingen uiteraard erg serieus. Resistance: Fall of Man is een fantasy science fiction game en is niet gebaseerd op de realiteit. De game speelt zich af in een alternatieve en mytische versie van Europa rond het jaar 1950, waar de vijand als vreemde uitziende aliens de mensheid tracht te vernietigen. Hoewel we geloven dat we genoeg toestemming gezocht en gekregen hebben voor de creatie van de game, zullen we contact opnemen met de autoriteiten om hun zorgen beter te begrijpen.’

De kerk claimde eerder een excuus, plus een verwijdering van alle exemplaren uit de schappen. Het wachten is nu op een antwoord van de Church of England…

  1.   
    arie de beuker's avatar

    Wat een onzin 😕

  2.   
    Cirdan's avatar

    Slaat nergens op..

  3.   
    Darkknight's avatar

    arie de beuker schreef, "Wat een onzin 😕 "

    idd lekker in die game laten maakt het juist leuker 😀

  4.   
    FableFreak's avatar

    die bischop is nie helemaal 100 😕

  5.   
    denjaap's avatar

    als je hierover al een drama gaat maken….. het is toch niet dazt ik het spel speel en ik op die kerk mijn gevaarlijke aliens loslaat…..

  6.   
    LXZ-76's avatar

    F*ck the church of England, GO sony beetje gaan zitten zeiken over een videogame, waar moet het toch heen met de wereld.

  7.   
    denjaap's avatar

    ”LXZ-76″ schreef, "F*ck the church of England, GO sony beetje gaan zitten zeiken over een videogame, waar moet het toch heen met de wereld."

    idd ik denk niet dan ze ( church of engeland) een proces ertegen kanstarten !

  8.   
    touchdown's avatar

    stel je aan 😕

  9.   
    Mrn.'s avatar

    Hopen dat Sony in gelijk wordt gesteld, maar ik kan ook wel een beetje begrijpen waarom de bisschop boos is hoor 😛 .

  10.   
    The Illusionist's avatar

    Je speelt inderdaad tegen aliens, dus waarom overal een punt van maken als het niet eens gebaseerd is op de werkelijkheid?