De Nintendo Wii bijna half miljoen keer over de toonbank in de UK

Nintendo brengt maar mondjesmaat officiele verkoopcijfers van hun platformen naar buiten, terwijl ze daar zich helemaal niet voor hoeven te schamen. Gelukkig is het vandaag wel zo’n dag, men heeft namelijk bekend gemaakt dat in amper vijf maanden de Nintendo Wii in het Verenigd Koninkrijk maarliefst 438.000 keer over de toonbank is gevlogen.

De vraag naar de console is nog steeds onverminderd groot en is op veel plaatsen nog steeds uitverkocht. Waren er wel altijd genoeg consoles geweest, dan was het aantal verkochte systemen misschien wel het dubbele geweest, maar Nintendo kon en wou helaas nog steeds niks zeggen over wanneer de tekorten opgelost zullen zijn. Toch zijn 438.000 verkochte consoles tussen 8 december 2006 en 31 maart 2007 zeker niet slecht, en de half miljoen zal inmiddels wel weer gepasseerd zijn. Op 31 maart stond de teller wereldwijd op zo’n 5.84 miljoen, maar nu is de zeven miljoen alweer gepasseerd.

Met de Nintendo DS gaat het nog gekker. In twee jaar tijd zijn er aan de overkant van de Noordzee maarliefst 3,1 miljoen units verkocht. Wereldwijd zijn de 40 miljoen systeempjes alweer overschreden.

  1.   
    Mrn.'s avatar

    Het gaat goed met Nintendo had ook niet anders verwacht 8) .