Halo 2 bereikt de vijf miljoen spelers

Nu Halo 2 opnieuw in de schijnwerpers staat door de nadere release van de PC-versie (die overigens gisteren werd uitgesteld), komt het goede nieuws naar voren dat Halo 2 maar liefst vijf miljoen spelers bereikt heeft. Deze cijfers zijn gebaseerd op het aantal unieke Live accounts die Halo 2 hebben gespeeld. We zijn benieuwd hoeveel PC-gamers we daar binnenkort bij op kunnen tellen!

De belangrijkste verschillen tussen Halo 2 voor de Xbox en PC/Windows Vista zijn:

 • Geen mogelijkheid om tegen Xbox (360)-spelers te spelen. Niet geheel onverwacht, ondanks dat Windows Vista het mogelijk zou maken. Het verschil in besturing en ervaring – Xbox-spelers hebben al heel lang kunnen oefenen – is gewoon te groot, aldus Bungie.
 • Geen clan-matchmaking. Deze functie blijkt, blijkbaar op basis van Xbox Live ervaringen, te weinig gebruikt te worden en clans moeten soms heel lang wachten op een gelijkwaardige tegenstander en daarom wordt deze functie gesnoeid uit de PC-editie.
 • Nieuwe maps en een map editor. Volgens Bungie een goede vervanging voor het feit dat je niet tegen Xbox-spelers kunt spelen.
 • Halo 2 zal alleen te spelen zijn op Windows Vista. Dit natuurlijk om hun systeem te promoten, maar ook omdat Windows Vista DirectX10 en meer gaming-support biedt.

We wachten voorlopig nog op een officiële releasedatum voor de pc versie, maar de eerder genoemde datum van 25 mei lijkt aannemelijk.

 1.   
  LXZ-76's avatar

  Volgens mij zijn er echt heel veel pc gamers die op halo zitten te wachten, dus er zullen er nog flink veel bij komen.

 2.   
  Rock-in's avatar

  Niet echt meer eigenlijk, dat shittig M’soft heeft veelste lang gewacht met het maken van een nieuwe deel voor de PC. 😥

 3.   
  Design's avatar

  Die nieuwe maps en map editor lijken me wel vet.
  Wel jammer dat je absoluut over Vista moet beschikken om de game te kunnen spelen. Volgens mij een afknapper voor vele gamers, allesinds voorlopig dan toch. Hoewel het mij niet zou verbazen dat vele mensen omwille van deze game overschakelen naar Vista.