Meer concrete details Tom Clancy’s EndWar bekend

Vandaag zijn er via het Amerikaanse gamesblad Electronic Gaming Monthly eindelijk wat meer details over de nieuwe Tom Clancy game EndWar bekend. Het project wordt geleid door ex-Creative Assembly man Michael de Plater, mede verantwoordelijk voor de Total War serie. EndWar zal drie campaigns bevatten, die van de U.S. Joint Strike Force, European Enforcers en Russian Spetsnaz. Ubisoft meldt dat elke campaign verschillend is en als voorbeeld daarbij gaf de ontwikkelaar dat als je in de ene campaign de Verenigde Staten hebt veroverd, je die in de andere kunt bevrijden bijvoorbeeld door middel van een nieuwe D-Day aan de oosterse kust van het land. Er zal gevochten worden op een map à la Risk.

Hiernaast meldt Ubisoft dat The Lord of The Rings: The Battle for Middle Earth II een test voor hun was om te laten zien welke gameplay ze juist níet voor EndWar wilden. De ontwikkelaar wil een cameravoering met een veel smaller gezichtsveld en een die bovendien veel verder ingezoomd staat. Voor het overzicht moet een standaard overzichtsmap ergens op je scherm zorgen.

    “[The Battle for Middle-earth II] was a test case for exactly what we didn’t want to do.”

Tot slot meldt het artikel dat alles te vernietigen zal zijn en je met maximaal twaalf squads tegelijk kunt vechten. Ook zal de game met een indrukwekkende AI op de proppen komen. Als er een soldaat gewond geraakt is, dragen zijn teamgenoten hem naar een veilige plek en units zullen eigen strategiën toepassen op de verscheidene tegenstanders in plaats van er blindweg op af te rennen.

Tom Clancy’s EndWar speelt zich af tijdens een fictieve Derde Wereldoorlog, waarbij er nieuwe AI, graphics, physics en animaties worden gebruikt die niet mogelijk waren voor de launch van de next-generation hardware. De game wordt helemaal opgebouwd voor de consoles en zal diverse elementen van andere games uit de Tom Clancy serie combineren, waarbij het genre van Tom Clancy’s EndWar te vinden is bij de strategische oorlogsgames. Meer over het verhaal van deze game is te vinden op een eerder onthulde vreemde website. Als je op deze site het wachtwoord s9p1z6 invoert, dan zal een voice-over je meer vertellen over de storyline.

Tom Clancy’s EndWar staat gepland voor een release in het fiscale jaar 2007/2008, wat wil zeggen dat we de game uiterlijk maart volgend jaar kunnen verwachten. De game zal voor de Xbox 360 en PlayStation 3 verschijnen.

  1.   
    Bumshakalakabum's avatar

    “[The Battle for Middle-earth II] was a test case for exactly what we didn’t want to do.”

    Hmm vage uitspraak, jongens ken even iemand dat letterlijk vertalen 😛

  2.   
    Remmie!'s avatar

    lol ik snap er ook geen reet van 😕

  3.   
    joramovic's avatar

    wat voor een game is het eigenlijk? ik dacht eerst dat het een shooter was maar na dit gelezen te hebben lijkt het meer op een strategy game. wat is het nu eigenlijk?

  4.   
    LXZ-76's avatar

    Ik gok eerder op een rts, dan een shooter als je dit zo hoort.

  5.   
    )GN(-Erik's avatar

    Super Vet!!!…Een strategie spel met Ghost Recon Advanced Warfighter solaatjes en voertuigen 😛 😆 !!!

  6.   
    Paolo's avatar

    joramovic schreef, "wat voor een game is het eigenlijk? ik dacht eerst dat het een shooter was maar na dit gelezen te hebben lijkt het meer op een strategy game. wat is het nu eigenlijk?"

    Een RTS, waarbij sommige units waarschijnlijk herkenbaar zullen zijn uit andere Tom Clancy games.

  7.   
    Paolo's avatar

    Dubbelpost.

  8.   
    N360Gamer's avatar

    Volgens mij word dit een rts, maar ik hoop toch op een shooter 😛

  9.   
    Neolite's avatar

    sorry voor iedereen die graag een shooter had gewild maar dit is zeker een rts, anders vergelijken ze het niet met lotr bfme2. 8) en anders zeggen ze ook niet OVERAL dat het een rts wordt 😉