Glimmende motorkappen in Detroit vs Japan-trailer Forza Motorsport 2

Zojuist is er een bijzondere Xbox 360-trailer vrijgegeven waarin een replay van een race te zien is in de game Forza Motorsport 2. In deze trailer is een race te volgen tussen een ‘Japanner’ en een ‘Amerikaan’, waarbij er niet alleen veel glimmend blik langs komt, maar waarin ook op grappige en onverwachte wijze duidelijk de voorkeur van het Amerikaanse Microsoft ten toon wordt gespreid…

Forza Motorsport 2 gaat verder waar het eerste deel ophield en gaat de strijd met Gran Turismo (HD) nu echt aan. Het realisme wordt nog dieper uitgewerkt en in combinatie met fotorealistische graphics, zeer geavanceerde physics en een uitgebreid schadesysteem worden alle eigenschappen van de Xbox 360 volop gebruikt. Onderdelen zullen slijten en een kapotte spoiler zal ook echt voor minder grip zorgen. Ook de afstelling van je bak is van cruciaal belang, alle statistieken worden namelijk real-time doorberekend naar je prestaties op het asfalt. Ook met al deze geheugenslurpende features draait de game met allerlei toeters en bellen, wat dacht je van 60 frames per seconde, motion-blur bij hoge snelheiden, high-dynamic-range lichteffecten en uiteraard viermaal anti-aliasing zodat als er nog karteltjes te zien zouden zijn op je HDTV, deze nu allemaal weggepoetsts zijn.

Daarnaast zit de game bomvol met auto’s, circuits en onderdelen. Meer dan 300 snelle bakken zitten er in de game, varierend van Ferrari’s, Porsche’s en Lamborghini’s tot bakken van Nissan, Volkswagen, Opel of General Motors. Daarnaast bevat de game 45 circuits, compleet met de bekenden der Aarde. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Nürburgring Nordschleife, Road America Race Track, Silverstone Circuit, Tsukuba Circuit, Mazda Raceway Laguna Seca en de Sebring International Raceway. Daarnaast zitten er fictieve banen in de game, waarbij je bijvoorbeeld moet denken aan de overbevolkte straten van Rio Janeiro. Naast een uitgebreidere singleplayermode biedt Forza Motorsport 2 uiteraard ook een online-onderdeel via Xbox Live, waar het strijdgewoel pas echt losbarst. Met maximaal acht man kun je scheuren met alle dingen die je je maar wenst, namelijk de veelzijdigheid van de carrieremodus.

Forza Motorsport 2 zal vanaf 8 juni in de winkels liggen voor de Xbox 360.

 1.   
  Wouter's avatar

  Dikke Muscle car hier… Ziet er echt vet uit. Maar wanneer komt ie nou 😥

 2.   
  Cirdan's avatar

  beter lezen 🙄

  “Forza Motorsport 2 zal vanaf 8 juni in de winkels liggen voor de Xbox 360”.

 3.   
  Remmie!'s avatar

  aww nice 8)

 4.   
  Aadb's avatar

  Ziet er echt beter uit dan de eerste trailers 🙂 van mij mogen ze de demo er nu wel snel opgooien maja zal wel weer eerste of 2de week van mei worden voordat dat gebeurd. 😡

 5.   
  Tom's avatar

  De geluiden zijn echt schitterend, de gameplay is als die van Forza 1 en de graphics oogstrelend. Wat wil je eigenlijk nog meer?

 6.   
  Kilerden's avatar

  Tharduz schreef, "De geluiden zijn echt schitterend, de gameplay is als die van Forza 1 en de graphics oogstrelend. Wat wil je eigenlijk nog meer?"

  WINNEN!!! 😀

  nog een mooie inhaal actie op het eind, en een overwinnings donut 😛

 7.   
  Bumshakalakabum's avatar

  De demo zouw toch ergens deze maand verschijnen? 😕

 8.   
  Bub’z's avatar

  geluiden zijn inderdaad best goed. de gameplay ziet er vertrouwd uit.
  maar de grafix, daar heb ik wel mijn twijfels over, het ziet er nauwelijks verbeterd uit… nouja, we zullen wel zien