Volledig wagenpark Forza Motorsport 2 onthuld

Betere graphics, betere gameplay en gewoon beter dan het eerstel deel: Forza Motorsport 2 staat op de verlanglijst van menig gamer. Vol verwachting kijkt men dan ook uit naar de demo van deze game, die binnenkort uitgebracht zal worden op Xbox Live Marketplace. Iets dat wellicht ook de aandacht heeft van de vele fans is het royale aanbod van wagens om mee te racen. Vandaag zijn eindelijk de laatste auto’s bekend gemaakt die in de game zullen zitten. Het uiteindelijke wagenpark bevat maar liefst 310 wagens en voor een compleet overzicht kun je terecht op de officiële website.

Forza Motorsport 2 gaat verder waar het eerste deel ophield en gaat de strijd met Gran Turismo (HD) nu echt aan. Het realisme wordt nog dieper uitgewerkt en in combinatie met fotorealistische graphics, zeer geavanceerde physics en een uitgebreid schadesysteem worden alle eigenschappen van de Xbox 360 volop gebruikt. Onderdelen zullen slijten en een kapotte spoiler zal ook echt voor minder grip zorgen. Ook de afstelling van je bak is van cruciaal belang, alle statistieken worden namelijk real-time doorberekend naar je prestaties op het asfalt. Ook met al deze geheugenslurpende features draait de game met allerlei toeters en bellen, wat dacht je van 60 frames per seconde, motion-blur bij hoge snelheiden, high-dynamic-range lichteffecten en uiteraard viermaal anti-aliasing zodat als er nog karteltjes te zien zouden zijn op je HDTV, deze nu allemaal weggepoetsts zijn.

Daarnaast zit de game bomvol met auto’s, circuits en onderdelen. Meer dan 300 snelle bakken zitten er in de game, varierend van Ferrari’s, Porsche’s en Lamborghini’s tot bakken van Nissan, Volkswagen, Opel of General Motors. Daarnaast bevat de game 45 circuits, compleet met de bekenden der Aarde. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Nürburgring Nordschleife, Road America Race Track, Silverstone Circuit, Tsukuba Circuit, Mazda Raceway Laguna Seca en de Sebring International Raceway. Daarnaast zitten er fictieve banen in de game, waarbij je bijvoorbeeld moet denken aan de overbevolkte straten van Rio Janeiro.
Naast een uitgebreidere singleplayermode biedt Forza Motorsport 2 uiteraard ook een online-onderdeel via Xbox Live, waar het strijdgewoel pas echt losbarst. Met maximaal acht man kun je scheuren met alle dingen die je je maar wenst, namelijk de veelzijdigheid van de carrieremodus.

Forza Motorsport 2 zal eind mei in de winkels liggen voor de Xbox 360.

 1.   
  Raks's avatar

  ah geen audi r10. Maar is wel een mooi lijstje

 2.   
  Remmie!'s avatar

  ckker!!! 8)

 3.   
  N360Gamer's avatar

  Nice 8) ,, ben benieuwd of je ze wel allemaal gebruikt het zijn er namelijk echt tering veel 😮

 4.   
  yeaah123's avatar

  Dat is me zeker een lijstje met om bij te watertanden 😛

 5.   
  BobbyB's avatar

  dit is echt een super lijst

  ben benieuwd wat voor auto’s je met microsoft punten kan kopen

 6.   
  Design's avatar

  Wat een lijst. Nice! 8)

 7.   
  XGT_Spider's avatar

  zo ik wil dit spel egt zo graag hebben sinds deel een 😥
  Maar je ziet mij egt ni spelen op een X-doos

 8.   
  Ruudjee's avatar

  ^Fanboy Alert 🙄 ^

  Deze komt zeker wel in mijn collectie. heb Forza ook helemaal kapot gespeeld. Deze zal hetzelfde ondergaan 😀

 9.   
  Wouter's avatar

  Ik heb eigenlijk nog nooit Forza gespeeld… Alleen die trailers en screenshots hebben me wel overtuigd! 8)