Bio-mechanische aliens laten zich eindelijk eens zien in trailer Crysis

Als er momenteel nog een groter geheim zou zijn dan de mogelijke UFO crash van 1947 in Roswell, dan is het wel de verschijning van aliens in Crysis. Ontwikkelaar Crytek is uitermate voorzichtig geweest met het vrijgeven van trailers, want afgezien van een groot, metaal-achtig monster, hebben we nog geen echte alien kunnen aanschouwen. Tot vandaag….want nu hebben we een trailer voor jullie, waarin we kennis kunnen maken met de bijzondere bio-mechanische wezens die Crysis ons straks gaat brengen. De trailer begint met een minuut overbekende actie in de jungle, maar daarna begint de pret pas echt…

Crysis is een first person shooter van de makers van Far Cry. De game speelt zich voornamelijk in de tropen af, waar jij en je team het op zullen moeten nemen tegen een alien invasie. Daarnaast kent Crysis ook enkele stedelijke en buitenaardse levels. Waar Far Cry een spel was waarin je in je eentje opereerde, heb je ditmaal een heel squad tot je beschikking en zal tactiek een veel grotere rol spelen. Daarnaast kun je je wapens en nanosuit helemaal customizen met onder andere nieuwe gadgets zoals speed, cloak, armor en strenght.
De game draait op de CryEngine 2 en levert adembenemend mooie beelden op. De game kent ongelooflijk veel details, maar laat daarnaast ook een realistische weergave van bewegende vegetatie en doorbrekende zonnestralen zien.

De trailer in HD-kwaliteit is hier te downloaden.

Crysis zal in de loop van dit jaar uitgebracht worden op de PC.

  1.   
    R.andom H.ero's avatar

    Echt heel mooi. Dat stuk met die Aliens doet me denken aan Prey ๐Ÿ˜› never the less. Dit is een musthave en zeker voor mij, helemaal met mijn Uber-rig

  2.   
    Remmie!'s avatar

    w00h mooie aliens ๐Ÿ˜†

    trouwens; de aliens waren er al een keer maar niet egt z0 duidelijk ๐Ÿ˜› ๐Ÿ™„

  3.   
    Remmie!'s avatar

    ook een must have v00r mij ๐Ÿ˜†

  4.   
    Bumshakalakabum's avatar

    OOohhh Crysis gaat de allereerste stap naar next-gen pc gamingn zetten! UBER ๐Ÿ˜† alleen denk ik niet dat mijn pc hem op High kan spelen laat staan low ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜ฅ

  5.   
    Daodan's avatar

    Dat ziet er echt prachtig uit.. Ik denk dat dit een hele aparte game gaat worden. Het alien deel deed me idd een beetje aan Prey denken, dat wel, maar ik ben wel benieuwd wat het verhaal rond deze game precies gaat worden.
    Het ziet er sowieso geweldig uit, deze game gaat mn PC op zn knieรซn krijgen.

  6.   
    Remmie!'s avatar

    Bumshakalakabum schreef, "OOohhh Crysis gaat de allereerste stap naar next-gen pc gamingn zetten! UBER ๐Ÿ˜† alleen denk ik niet dat mijn pc hem op High kan spelen laat staan low ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜ฅ "

    als je Far Cry op high kan spelen( als dat niet kan heb je een k*t PC ๐Ÿ˜› ) kan je dit op low/medium spelen ๐Ÿ˜‰

  7.   
    ChielB's avatar

    Dat zijn wel de verwachtingen ja, al moeten we ook niet vergeten dat er enorme stappen worden gemaakt met games en dat het dan niet zo gek is dat je hardware van 3-4 jaar geleden nu tekort gaat komen met de volgende serie topgames. We willen wรฉl de mooiste games, maar als het ff kan met alle eye-candy nog speelbaar op een pentium 2 ofzo. ๐Ÿ˜›

    On-topic: bij de aliens bekruipt me toch lichtelijk het gevoel van ellende van de gemuteerde wezens uit Far Cry, al heeft Crytek ook aangegeven dat dat niet hun beste zet was en dat ze het deze keer beter aanpakken. Ben benieuwd…. 8)

  8.   
    NaabSchaap's avatar

    ze lijken een beetje op de matrix

  9.   
    R.andom H.ero's avatar

    NaabSchaap schreef, "ze lijken een beetje op de matrix"

    ??

  10.   
    ChielB's avatar

    Ik denk dat hij op de sentinels doelt. Een beetje van die mechanische inktvis-achtige dingen.

  11.   
    R.andom H.ero's avatar

    ChielB schreef, "Ik denk dat hij op de sentinels doelt. Een beetje van die mechanische inktvis-achtige dingen."

    *krijgt mad flashbacks ๐Ÿ˜›

  12.   
    Dilliemaster's avatar

    wow geweldig ๐Ÿ˜€

  13.   
    Wesseltje1's avatar

    WOW , vreselijk cool! ๐Ÿ˜€

  14.   
    Uchiha linkz's avatar

    mann kan niet wachten mijn pc staat klaar voor hem gwn op high te draaien ๐Ÿ˜†

  15.   
    D@xter's avatar

    Oehhhh bio-mechanische aliens Scary.. ๐Ÿ˜€

  16.   
    Paolo's avatar

    Nasty! ๐Ÿ˜€ Ipv. mensen afknallen tussen groene bomen en witte stranden een andere kant van Crysis.

  17.   
    Recon's avatar

    Het ziet er goed uit, maar dat gedeelte lijkt me dus echt helemaal niks. Crytek heeft al eerder die fout gemaakt met Far Cry. Natuurlijk, afwisseling is wel eens leuk, maar de overstap van huurlingen naar aliens is imo net iets te groot…

  18.   
    Bub’z's avatar

    idd

    bij farcry instincts bijvoorbeeld
    in het begin vond ik het geweldig. lekker van die gastjes afknallen, maar later in de game kwamen die ”mutanten” en dat vond ik maar nix…

    geef mij maar een jungle, 20 soldaatjes in 1 keer en ik ben blij :D, dus geen rare mutanten oid..

    nouja, ik ga hem kopen voor de engine dus…

  19.   
    R.andom H.ero's avatar

    Meestal koop je en game omdat je wilt spelen, en niet voor de engine ๐Ÿ˜›

  20.   
    ChielB's avatar

    Ik denk dat die vette editor die we gezien hebben alleen iets is voor ontwikkelaars om voor extreem veel geld te kopen. En niet een gadget die je straks bij de game zult krijgen. (Al hoop ik het natuurlijk wel ten zeerste… 8))

  21.   
    R.andom H.ero's avatar

    ChielB schreef, "Ik denk dat die vette editor die we gezien hebben alleen iets is voor ontwikkelaars om voor extreem veel geld te kopen. En niet een gadget die je straks bij de game zult krijgen. (Al hoop ik het natuurlijk wel ten zeerste… 8))"

    Misschien dat je dat later kan downloaden voor niks, Ik denk dat die editor iets zal zijn voor de multiplay zodat je je eigen maps hebt waarop je kan doen en laten wat je wilt.

  22.   
    ChielB's avatar

    Als die er bij komt, dan wellicht direct als level-editor. Dat zou wel zo uber-goed zijn dat je zo simpel hele levels in elkaar kunt rammen. Denk dat als je er een beetje tijd in steekt dan flinke dingen kunt opzetten. Hmm, kom maar op met die game! ๐Ÿ˜€

  23.   
    R.andom H.ero's avatar

    Mss een antwoord op je vraag.

    Crysis belooft de mooiste graphics tot nu toe in een game. Maar het is natuurlijk helemaal cool als je jouw eigen levels kunt vormgeven. Hier een uitleg hoe je dit kunt doen in Crysis.

    Een statement van een andere gamesite.

  24.   
    Ariose's avatar

    Ziet er weer eens verschrikkelijk goed uit! ๐Ÿ˜€

  25.   
    ChielB's avatar

    R.andom H.ero schreef, "Mss een antwoord op je vraag.

    Crysis belooft de mooiste graphics tot nu toe in een game. Maar het is natuurlijk helemaal cool als je jouw eigen levels kunt vormgeven. Hier een uitleg hoe je dit kunt doen in Crysis.
    Een statement van een andere gamesite."

    Tja, ze zeggen her en der wel meer he. ๐Ÿ˜‰ Er wordt echter gemeld dat dat de editor is zoals die door specialisten van Crytek gebruikt wordt, waarbij ook regelmatig verwezen wordt naar geรฏnteresseerden die een licentie willen nemen op de Engine. Daarom ben ik er nog niet zo zeker van dat in dat filmpje de level editor getoond wordt die gewoon bij de game geleverd wordt. Ik wacht nog even op een reactie van Crytek… 8)

  26.   
    R.andom H.ero's avatar

    Ja oke..maar ALS t komt, word het heel vet 8)

  27.   
    Remmie!'s avatar

    ChielB schreef, "Ik denk dat die vette editor die we gezien hebben alleen iets is voor ontwikkelaars om voor extreem veel geld te kopen. En niet een gadget die je straks bij de game zult krijgen. (Al hoop ik het natuurlijk wel ten zeerste… 8))"

    zal ook wel moeilijk zijn ๐Ÿ˜• en veel uitgebreider dan al die andre editors met poppetje hier daar huisje en daar boompje en daar beestje ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜ณ

  28.   
    ChielB's avatar

    R.andom H.ero schreef, "Ja oke..maar ALS t komt, word het heel vet 8) "

    Dat sowieso! ๐Ÿ™‚ Als je nog eens lekker alle opties van de Engine wilt doorlopen: http://www.crytek.com/CryENGINE2Features.pdf 8)

  29.   
    R.andom H.ero's avatar

    ChielB schreef, "

    ”R.andom H.ero” schreef, "Ja oke..maar ALS t komt, word het heel vet 8) "

    Dat sowieso! ๐Ÿ™‚ Als je nog eens lekker alle opties van de Engine wilt doorlopen: http://www.crytek.com/CryENGINE2Features.pdf 8) "

    PDF ftl ๐Ÿ™

  30.   
    Sacul's avatar

    Ziek! Deze moet ik zeker hebben ๐Ÿ˜ฎ

  31.   
    Design's avatar

    *Kwijl*! ๐Ÿ˜ฎ 8)

  32.   
    Bumshakalakabum's avatar

    Het word denk ik een heele Crysis voor mij om Crysis om de pc afte kenne spelen ๐Ÿ˜†

    als je Far Cry op high kan spelen( als dat niet kan heb je een k*t PC ) kan je dit op low/medium spelen

    Ja, Farcry heb ik op High kunnen spelen dus wil dat dan zeggen dat ik Crysis op Low kan spelen. Fijn! ๐Ÿ˜›

  33.   
    ChielB's avatar

    Kreeg net een reactie van Harald Seeley, Engine Business Manager bij Crytek: “Yes, that editor will be available for the game just as in Far Cry.” ๐Ÿ™‚

  34.   
    Bub’z's avatar

    ChielB schreef, "Kreeg net een reactie van Harald Seeley, Engine Business Manager bij Crytek: “Yes, that editor will be available for the game just as in Far Cry.” ๐Ÿ™‚ "

    mwahaha, nu ga ik het zeker kopen ๐Ÿ˜€

    misschien ga ik wel de eerste map voor www.fpsbanana.com releasen voor crysis…

  35.   
    ChielB's avatar

    Het zal wellicht wel een aangepaste versie zijn, want die editor die we zagen was toch wel extreem complex en meer voor echte ontwikkelaars volgens mij. Maar dit is ideaal om het spel extra levensduur te geven. (hoewel Far Cry nu nog steeds lekker te spelen is, dus dat komt vast wel goed 8))

  36.   
    R.andom H.ero's avatar

    ChielB schreef, "Het zal wellicht wel een aangepaste versie zijn, want die editor die we zagen was toch wel extreem complex en meer voor echte ontwikkelaars volgens mij. Maar dit is ideaal om het spel extra levensduur te geven. (hoewel Far Cry nu nog steeds lekker te spelen is, dus dat komt vast wel goed 8))"

    Die editor is misschien iets waarmee de mod-community mee aan de haal gaat. Als ik de editor kreeg die wij heben gezien, zou ik niet weten wat ik moet doen, teveel opties waarvan ik in de war raak.

  37.   
    *QxQ*$*Cless*'s avatar

    Gewoon een TEGEK spel> ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜›

  38.   
    ChielB's avatar

    R.andom H.ero schreef, "

    ”ChielB” schreef, "Het zal wellicht wel een aangepaste versie zijn, want die editor die we zagen was toch wel extreem complex en meer voor echte ontwikkelaars volgens mij. Maar dit is ideaal om het spel extra levensduur te geven. (hoewel Far Cry nu nog steeds lekker te spelen is, dus dat komt vast wel goed 8))"

    Die editor is misschien iets waarmee de mod-community mee aan de haal gaat. Als ik de editor kreeg die wij heben gezien, zou ik niet weten wat ik moet doen, teveel opties waarvan ik in de war raak.

    "

    Even een uitgebreider antwoord gevraagd en gelukkig snel gekregen (fijne mensen bij Crytek): “90% of that editor will be available to users. Tutorial videos and detailed documentation will eventually also become available to help newcomers work with the tools. Itโ€™s a powerful toolset, but you donโ€™t have to know how to use everything to make a mod or new level… Over time, feedback from the public will also be incorporated to help make the process simpler and more user friendly, and the editor updated accordingly.” Ow yeah! 8)

  39.   
    R.andom H.ero's avatar

    Yeah 8)