Chinese overheid komt met wet tegen gameverslaving

De Chinese overheid heeft vandaag een nieuwe wet tegen online gameverslaving opgesteld die 15 april in werking zal treden. De wet verplicht ontwikkelaars tot het installeren van ‘anti-verslaving software’ voor hun online multiplayer games om zo jongeren onder de 18 offline te houden. Online gamers moeten zich registreren met hun echte namen en sofi-nummer om aan te geven dat ze werkelijk ouder dan 18 jaar zijn.

De eerste drie uur gamen worden nog als ‘gezond’ beschouwd en hebben geen consequenties voor de behaalde resultaten. In de opvolgende twee uur zal de in-game vooruitgang gehalveerd worden en na deze vijf uur zal er herhaaldelijk een melding optreden en zal alle behaalde vooruitgang verloren gaan. In de melding word je ervan bewust gemaakt dat er ongezonde speeltijd optreedt en dat het noodzakelijk is om te rusten om schadelijke lichaamsklachten te voorkomen. Online games die deze software tot 16 juli weigeren te installeren zullen afgesloten worden.

Momenteel zijn er 31.12 miljoen online gamers, waarvan naar schatting 10% nog geen 18 is.

  1.   
    Wesseltje1's avatar

    Ik vind dat echt heel erg zwak. Man laat ze lekker gamen. ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ˜ก

  2.   
    Tha Destiny's avatar

    Lol ๐Ÿ˜† arme hardcore wow-chinenzen

  3.   
    Daodan's avatar

    Zo dan, heb je hun weer. Ik vraag me toch af hoe ernstig het daar echt is in China, al die wettelijke regels over gamen.. kun je je voorstellen dat dat hier gebeurt?
    Ik weet wel dat er al zo’n soort systeem bestaat voor Aziaten in World of Warcraft. Door een bug werd op een Testserver iedereen ermee belast. Dat is niet leuk, zo’n limiet op je uren.

  4.   
    MetalGamer666's avatar

    ‘…om aan te geven dat ze werkelijk jonger dan 18 jaar zijn…’
    Moet dat niet ouder zijn?

  5.   
    Recon's avatar

    Yep, foutje ๐Ÿ˜ณ

  6.   
    DarthStrife's avatar

    Dammit! Worden we daar even irritant van! ๐Ÿ‘ฟ

    Gelukkig ben ik niet spleetogig, en MMO ik niet, maar verder…
    Laat ze lekker gamen, ze hebben er toch geen last van?

  7.   
    D@xter's avatar

    Die Chinezen toch.. apart volkje ๐Ÿ˜€