Wii en DS doen winst Nintendo meer stijgen van verwacht

Een enkeling herinnert het zich misschien nog: in 2004 leek het even niet meer zo best te gaan met Nintendo. De winst daalde en haar concurrenten leken sterker dan ooit.

Inmiddels weten we beter: op handheldvlak verslaat de DS directe concurrent PSP met gemak en ook de Wii doet het uitstekend: nog steeds is het beter een Wii te reserveren dan op goed geluk naar een winkel te stappen en hopen dat er eentje op voorraad is. Sterker nog: Nintendo stelde de omzet- winstverwachtingen bij en wel omhoog. Zo denkt de gigant 8,1 miljard dollar binnen te krijgen in plaats van de 7,6 miljard dollar die zij eerst dacht te krijgen en zal er daarvan 2,2 miljard dollar als winst overblijven; een kwart meer dan gedacht, en zelfs meer dan 60% dan het boekjaar 2005/2006.

De officiële cijfers komen op 26 april, maar het lijkt er dus nu al op dat Nintendo’s gok met alternatieve besturingen in plaats steeds krachtiger hardware geen slecht idee is geweest.

  1.   
    ricklolps3's avatar

    ik vind nintendo slecht

  2.   
    KSnK's avatar

    Wat vind je slecht aan Nintendo dan?

  3.   
    Ruudjee's avatar

    Niemand kan jou mening wat verrekken.. Dit zijn gewoon keiharde cijfers, valt niet over te discussiëren.

  4.   
    Cirdan's avatar

    Nintendo is niet echt mijn smaak kwa game types. Ik mag die genre niet en ik hou toch meer van de Next-Gen consoles.

  5.   
    Ariose's avatar

    Ik hou niet echt van dat “alternatieve” gamen. Ik ben meer het type: geef mij een heerlijke stoel, 5.1 setje, HD TV en een 360 met draadloze controller.

  6.   
    Neolite's avatar

    helemaal mee eens
    aleen je vergeet de nieuwste spellen kijk maar hoe ze eruit zien op nintendo spul dat is gewoon best wel slecht, ik betaal liever iets meer voor veel betere beeden en games dan wat minder voor nintendo (troep)