Man klaagt ontwikkelaars Gears of War aan; Cole Train zou zijn gelijkenis hebben

De Amerikaanse man Lenwood Hamilton treedt naar de rechtbank omdat zijn gelijkenis gebruikt zou zijn voor het personage Augustus Cole, ookwel Cole Train, uit Gears of War. Het is niet duidelijk of hij Microsoft of Epic Games aanklaagt, maar hij klaagt in ieder geval Lester Speight aan die de stemacteur van het personage is.

Lenwood beweert Lester van vroeger te kennen toen ze samen worstelden. De aanklager beweert nog veel meer, want zo zou Cole vroeger door hem bedacht zijn en heeft hij met Speight gepraat over de mogelijkheid om er een videogame personage van te maken. Ook vindt Lenwood zichzelf verdacht veel op Cole lijken omdat ze allebei hetzelfde klinken en dezelfde hoedjes, polsbandjes en een gouden tand dragen, maar ook allebei atleten waren in het verleden.

Lenwood Hamilton claimt pas in 2016 achter de gelijkenis te zijn gekomen nadat een vriendje van zijn zoon hem de spellen liet zien. De zaak doet vooral veel denken aan die van Lindsay Lohan tegen Rockstar en het is niet ongebruikelijk dat mensen een graantje mee willen pikken van het succes van een ander. We wachten een reactie van Lester Speight, Microsoft of Epic Games af.

 1.   
  MaTriXX's avatar

  Man man man wat een mongolen leven er op deze wereld.

  Ik klaag MS aan want naar m`n mening heb ik in me vorig leven Windows uitgevonden.

 2.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Ik haakte al af na Amerikaanse man. Dat is al voldoende informatie