John Romero: `Consoles moeten massaal veranderen`

John Romero, bedenker van onder andere Doom en Daikatana, heeft vandaag laten weten dat hij de toekomst van de PlayStation 3 en Xbox 360 weinig rooskleurig inziet. Consoles zullen volgens hem grondige veranderingen moeten ondergaan, wil het nog enige weerstand bieden tegen de PCs waarvan de multi-core processoren alsmaar goedkoper worden. Hierbij zet Romero hoog in op de Wii die met zijn design ‘niet voordoet als een PC en meer gericht is op casual gamers dan op hardcore gamers.’

De hardcore gamers zullen zich volgens Romero volledig richten op de PC of een PC-achtig platform dat in de woonkamer onderdeel kan uitmaken van een WiFi netwerk. Met het laaiende enthousiasme en de complete hype rond de next-gen consoles lijkt het ons in ieder geval sterk dat de consoles echt zo weinig weerstand kunnen bieden als Romero beweert.

  1.   
    ricklolps3's avatar

    hij heeft wel een beetje gelijk toch 😀

  2.   
    Aadb's avatar

    Natuurlijk heeft hij gelijk, iedereen wil toch alle functies van een pc, maar toch ook gelijk weer een goed platform op te gamen, en ja een xbox 360 of een PS3 hebben nu alleen maar oog op het gamen en blijft toch achter met de mogelijkheden van uitbreidingen waarbij het bij de pc’s juist allemaal omdraait zo snel mogelijk systeem helaas worden niet alle games gemaakt voor de pc waardoor de consoles vaak toch een uitkomst zijn met de aansluitmogelijkheden op de TVs en natuurlijk de samenwerking tussen console en pc wordt steeds uitgebreider ik verwacht wel dat over een aantal jaar en nauwelijsk geen verschil meer zal zijn.

  3.   
    Cirdan's avatar

    inderdaad maar als ik de pc en de consoles moet vergelijken vind ik de consoles toch veel beter want daar hoef je niks te instaleren of zorgen maken of die game wel op je pc kan draaien. Dat vind ik gewoon veel beter en leuker want die games op de consoles zijn automatisch ingesteld op de hoogste graph en op de PC staat het bij mij altijd op het allerlaagste omdat ik een *** videokaart heb. dus ik ga voor de console:P

  4.   
    Copyc@t's avatar

    Och de gode man verliest uit het oog dat de consoles er al zo lang zijn en nog heel lang zullen blijven…ik bedoel in de vorige generatie werden in totaal bijna 175.000.000 consoles verkocht, en de consoles zulllen naast de PC blijven bestaan. Er zijn altijd mensen die geen zin hebben achter een pc te kruipen en graag games vanaf de bank…lekker relaxt voor de tv……

  5.   
    Remmie!'s avatar

    😕 ik ben een hardcore gamer op m’n PC(ookal ben ik 10 jaar ik was pro) en ik speel ook best veel op mn wii 😕

  6.   
    Aadb's avatar

    Een WII? dat is nou echt iets waarvan je kan noemen wat zich onderscheidt bij de consoles, Xbox en ps3 zitten vol met computer hardware dat is bij de WII wel anders die zit nog steeds vol met verouderderde kaarten met wat extra aansluitingen om toch mee te kunnen lopen met derest van de consoles.

  7.   
    Cirdan's avatar

    de Wii is inderdaad ietsje anders dan de PS3 en de X360 hea:P

  8.   
    Bumshakalakabum's avatar

    Wat zit die gast te zeiken.. zo’n next-gen pc kost wel over de 3000 pleuries daarvoor heb je weet ik wel niet hoeveel Xbox 360’s of Ps3’s shee ik denk dat eerder de mensen voor een next-gen console gaan dan voor een 3000 euro kostende pc 🙄

  9.   
    Ruudjee's avatar

    Helemaal met je eens Bumshakalakadinges..

    Eerst moet je zo’n gruwelijk dure PC aanschaffen om de meest recente games te spelen. Dat gaat een aantal maanden goed, en dan heb je al weer een verouderde PC ten opzichte van de games die dan uitkomen. Natuurlijk niet super erg, maar je kunt dan iig niet de allernieuwste games op vol spelen.. Bij een Xbox 360 bijv. maakt het geen reet uit hoe nieuw de games zijn, hij zal ze gewoon afspelen. Daarbij ook geen gezeik met een nieuwe videokaart, de nieuwste DirectX of whatever.
    Dus de conclusie: Koop een PC als je echt het beste/fijnste of wat dan ook speelt op een PC (en veel geld hebt). Heb je wat minder geld, en géén zin om elke paar maanden nieuwe onderdelen er in te steken, maar wil je toch de aller nieuwste games spelen?. Koop dan een console.

  10.   
    Cirdan's avatar

    Ruudjehhh, ik ben volkomen met je eens 8)

  11.   
    The-Hollander's avatar

    duhhu,

    natuurlijk moeten consoles moeten vernieuwen waarom zou je anders een nieuwe console komen 😛

  12.   
    Neolite's avatar

    de consoles verdanderen zoiezo dus wat zit ie dom te doen dan. ik bedoel gewoon dat consoles nu meer voor bepaalde groepen mensen worden gemaakt en de pc niet. en de pc is duur en de consoles niet ( vergeleken met de pc dan ) en tegenwoordig heeft elke gamer zowat wel een pc en een console. en als je kijkt wat er in de consoles zit dan loopt de een pc toch wel achter hoor want voor het geld van de consoles heb je alleen nog maar een cpu voor de pc en dat zuigt dus wel. ik bedoel de console verandert dus wel en vooral in prijs en wat erin zit vergelijkingen.