Een onbekend alien ras valt aan in trailer Mass Effect

Ontwikkelaar BioWare lijkt met Mass Effect toch een pareltje in huis te hebben voor de Xbox 360. De prachtige vormgeving en bijzondere interactie met NPC’s moeten deze game tot een ware system seller gaan maken. Vandaag is er weer een nieuwe, cinematografische trailer opgedoken, waarin we een heftig bericht van het strijdveld krijgen.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille kom je achter een schokkende ontdekking, die tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken. Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

De trailer in HD-kwaliteit is via deze link te downloaden.

Mass Effect staat voorlopig gepland voor 22 juni en verschijnt exclusief voor de Xbox 360.

 1.   
  Daodan's avatar

  De personages in de control room zien er niet echt indrukwekkend uit, je zou denken dat je daar met de XBox360 toch meer van moet kunnen maken.. het filmpje dat ze bekijken ziet er wel heel goed uit tho. Jammer dat ie XBox360 exclusive is, lijkt me een hele vette game. >.<

 2.   
  Ariose's avatar

  Ziet er matig uit, de vorige trailers waren beter…

 3.   
  Gold_Thunder's avatar

  Matig!! Zijn jullie gek! Het lijkt net alsof ik naar een film zit te kijken! ๐Ÿ˜ฎ

 4.   
  Bub’z's avatar

  hij is wel goed ๐Ÿ˜‰

 5.   
  TotalPicnic's avatar

  @ mastame,
  had je maar een 360 moeten kopen,
  wat komen dit soort problemen toch vaak voor, een exlusive van de 360 8)

 6.   
  Neolite's avatar

  hier wacht ik dus al heel lang op ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ
  maar gelukkig is ie er binnenkort!!!!! ik wil dit spel hebben.
  en ja het is bijna zo’n animatie film 8) KOPEN DUS!!!