Een stijlvolle vertoning van Mass Effect met nieuwe artworks

Ontwikkelaar BioWare lijkt met Mass Effect toch een pareltje in huis te hebben voor de Xbox 360. De prachtige vormgeving en bijzondere interactie met NPC’s moeten deze game tot een ware system seller gaan maken. Of dat gaat lukken is nog de vraag, maar het staat wel vast dat Mass Effect al op veel aanhangers kan rekenen. Vandaag zijn er weer wat bijzondere kiekjes met artwork uitgebracht van deze game.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille kom je achter een schokkende ontdekking, die tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken. Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

[SCREENSHOTS]

Mass Effect staat voorlopig gepland voor de zomer van dit jaar en verschijnt exclusief voor de Xbox 360.

 1.   
  WoKingNL's avatar

  deze moet ik echt hebben ik pre order hem gewoon een maand van tevoren ๐Ÿ˜›

 2.   
  Ariose's avatar

  Ik pre-order mee ๐Ÿ˜› (Als ik geld heb :P)

 3.   
  Tom's avatar

  Artwork geeft ons hoogstens een beeld op de stijl, maar kan mij iig moeilijk iets duidelijk maken over graphics of gameplay. Ik moet wel zeggen dat de stijl me wel aanspreekt, de ‘aliens’ zien er weer lekker ‘alienachtig’ uit en de stijl van het grondvoertuig en de wapens zien er ook zeer goed uit.

 4.   
  Tom's avatar

  Je hebt gelijk, die trailers laten wel wat mooie footage zien. ๐Ÿ˜‰