God of War-website toont mysterieuze countdown

God of War II: Divine Retribution is al enige tijd te spelen in Amerika, maar wij moeten er helaas nog tot volgende maand op wachten. Daarnaast doen er ook nog eens diverse geruchten de ronde over een eventuele PSP-versie en natuurlijk het next-gen vervolg, God of War III voor de PlayStation 3.

Met het oog op deze geruchten heeft Sony een wel heel mysterieuze website geopend, Island of Rhodes. Op deze website loopt een countdown die aftelt naar precies 0.00 uur op 12 april. Deze datum valt niet samen met de Europese releasedatum en ook kregen Amerikaanse gamers deze link al te zien bij de game, waardoor het dus iets anders moet zijn dan een gewone launch-countdown. Zullen het misschien al wat eerste beelden zijn van de next-gen God of War? Of toch een officiële pagina voor de PSP-versie? De tijd (en countdown) zal het leren…

Divine Retribution betekent vrij vertaald ‘Goddelijke Wraak’. Mensen die God of War op de Hard-mode hebben uitgespeeld, krijgen hiermee misschien al een idee waar dit tweede deel over gaat. Bonusmateriaal gaf namelijk al verschillende hints voor een tweede deel. Hieronder vielen de volgende plots: als eerste Kratos’ broer, die als kind al te zwak was om uit te groeien tot volwaardig soldaat en daarom aan zijn lot overgelaten werd. In de hel groeide hij uit tot een kwaad soort duivel en wil wraak op zijn broer, die hem in de steek liet. Zeer waarschijnlijk als vervolg dus. Een tweede mogelijkheid is dat Kratos’ moeder, vlak voor haar dood, op Kratos’ vraag wie zijn vader was, ‘Zeus’ antwoordde. Kratos is hierom uiteraard kwaad gezien het feit dat zijn bloedeigen vader hem niet (of nauwelijks) hielp in zijn strijd tegen Ares. Dus is het in deeltje twee misschien wel tijd voor… inderdaad, wraak.
Het is zeker al wel duidelijk dat de stoere Kratos ook in dit tweede deel weer tegen allerlei mythologische monsters uit het oude Griekenland zal moeten vechten. Wederom staat de game bol van het geweld, bloed en brute finishing moves.

God of War II: Divine Retribution verschijnt op 18 april voor de PlayStation 2.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  ja dat is jammer voor de gene die moeten wachten ik heb hem al 8)

 2.   
  Firef0x's avatar

  Here God

  wilt U ervoor zorgen dat de PSP versie niet lang meer op zich laat wachten?

  Amen

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  God Of War 3 komt zeker aan 😀 Ik zag laatst een trailer op gametrailers dus dat kan het wel wezen