Helaas geen High Definition-mode in God of War II voor Europa

Onlangs werd er een High Definition-mode in God of War II: Divine Retribution voor de PlayStation 2 ontdekt via een mysterieuze website, Island of Rhodes.com. Nu moeten we jullie echter het spijtige nieuws berichten dat deze High Definition-mode van 480p zal ontbreken in de Europese versie van de game.

Het probleem is namelijk dat door de localisatie er niet genoeg ruimte over was op het DVD-schijfje om deze High Definition-mode door te voeren. De game moet immers vertaald en nagesynchroniseerd worden in het Duits, Frans, Italiaans en Spaans en dat kost veel megabytes. Toch is er nog een beetje hoop om de game alsnog in hoge kwaliteit te spelen. Heb je namelijk een PlayStation 3 met een HDMI-kabel, dan zal de game worden geupgrade naar 576p.

  “This option isn’t available in the European release because there wasn’t enough space on the disc to allow for it. Whereas the US version still had enough room to incorporate this feature it had to be removed for ours because we had to use the final disc space for localisation (all the extra European languages).”


Divine Retribution betekent vrij vertaald ‘Goddelijke Wraak’. Mensen die God of War op de Hard-mode hebben uitgespeeld, krijgen hiermee misschien al een idee waar dit tweede deel over gaat. Bonusmateriaal gaf namelijk al verschillende hints voor een tweede deel. Hieronder vielen de volgende plots: als eerste Kratos’ broer, die als kind al te zwak was om uit te groeien tot volwaardig soldaat en daarom aan zijn lot overgelaten werd. In de hel groeide hij uit tot een kwaad soort duivel en wil wraak op zijn broer, die hem in de steek liet. Zeer waarschijnlijk als vervolg dus. Een tweede mogelijkheid is dat Kratos’ moeder, vlak voor haar dood, op Kratos’ vraag wie zijn vader was, ‘Zeus’ antwoordde. Kratos is hierom uiteraard kwaad gezien het feit dat zijn bloedeigen vader hem niet (of nauwelijks) hielp in zijn strijd tegen Ares. Dus is het in deeltje twee misschien wel tijd voor… inderdaad, wraak.
Het is zeker al wel duidelijk dat de stoere Kratos ook in dit tweede deel weer tegen allerlei mythologische monsters uit het oude Griekenland zal moeten vechten. Wederom staat de game bol van het geweld, bloed en brute finishing moves.

God of War 2 ligt op 27 april in de winkels, exclusief voor de PlayStation 2.

 1.   
  Koen's avatar

  Onzin!! ๐Ÿ˜ฅ Dan maak je toch een groter schijfje ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜ก

 2.   
  blackhawk1's avatar

  er staat heb je een ps3 met hdmi kabel maar dat spel kan je nog niet spelen op je ps 3

 3.   
  Rhemme's avatar

  Jawel, GOWII is een van de games die vanaf launch meteen op de PS3 werkt. Maar alsnog is het weer flink klote dat wij achtergesteld worden.

 4.   
  Firef0x's avatar

  ik denk dat ik maar in amerika of japan ga wonen ๐Ÿ˜•

 5.   
  ChielB's avatar

  Ik denk toch wel dat het aantal mensen dat hier รผberhaupt van zou kunnen profiteren minimaal is. Iedereen leest “geen HD” en voelt zich tekort gedaan, terwijl vrijwel niemand de echte mogelijkheden heeft.

  Dat het spel bij ons ruim een maand later wordt uitgebracht dan in de VS, kijk dรกt is iets om over te klagen! ๐Ÿ˜‰

 6.   
  Martijn's avatar

  Haha, waar maken jullie je zo druk om? Alsof ook maar iemand van jullie die HD-optie zou gaan gebruiken. ๐Ÿ˜†
  Wees blij dat ze die schrijfruimte benutten om al die schijt te vertalen, is heel wat nuttiger voor ons Europeanen (ze gaan natuurlijk niet voor elk land een aparte versie maken).

 7.   
  Fawaka-W's avatar

  jammer voor die 10% van de europeanen met een HD tv (Waar ik onder val ๐Ÿ˜€ )
  maar op dit moment zie je toch bijna geen verschil tussen HD en SD. geen probleem dus.

 8.   
  ChielB's avatar

  10% een HD-tv? Ja, die hebben allemaal zeker zo’n HD-ready waar je niks aan hebt… ๐Ÿ˜†

 9.   
  Remmie!'s avatar

  het maakt niet egt uit want in de vergelijking was nouwelijks verschil ๐Ÿ˜›

 10.   
  Nirusu's avatar

  Zoveel verschil zat ik niet in de trailer.

 11.   
  Dilliemaster's avatar

  ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜• ๐Ÿ™

 12.   
  para's avatar

  het verschil is toch niet groot dus maakt het niks uit voor mij