Jeff Green: Relic werkt al aan vervolg Company of Heroes

Ontwikkelaar Relic is bezig met een vervolg op de sublieme strategy game Company of Heroes, zo zegt Games for Windows editor Jeff Green. Hij vermeldde op zijn weblog dat de Mei-editie van zijn magazine exclusieve informatie over het vervolg zal bevatten:

  “It’s one of those ‘exclusive’ stories; this time about the follow-up to Relic’s awesome Company of Heroes,” Guess what? We get to kill more Nazis again!! Yay! Them shitz never gets old, knowhumsayin?” I wish I could be hiding in the bushes by every one of your homes at the moment you see the issue sitting there, just so I could see that look of excitement and anticipation on your faces!”

Stevige uitspraken van Green, maar gezien het succes van Company of Heroes ligt een vervolg natuurlijk voor de hand. Helaas was THQ niet beschikbaar om te reageren op dit gerucht…

Het verhaal van Company of Heroes neemt je mee naar de Tweede Wereldoorlog. We volgen de strijd van de mannen van Able Company in hun gevecht tegen de bezetters. Vanaf het begin van de invasie in Normandië stort je jezelf in een rijkelijk gevulde singleplayer campagne. Hoewel het concept van de Tweede Wereldoorlog al ruimschoots is uitgemolken, zal Company of Heroes zich proberen te onderscheiden met een goede grafische engine, maar vooral een unieke physics engine. Veel FPS gebruiken tegenwoordig al een physics engine, maar voor een RTS is dit toch een redelijk nieuw concept. Elk stukje van het slagveld kan overhoop geschoten worden, gebouwen kan je met de grond gelijkmaken en granaatinslagen zullen ook echt hun impact hebben op de omgeving. Dit zal volgens de makers zorgen voor een unieke gameplay, met als gevolg dat geen enkel gevecht zomaar hetzelfde zal verlopen.

Verder zul je niet zomaar rondlopen met wat mannetjes. maar zijn je manschappen échte karakters met eigenschappen als moed, angst en heldhaftigheid. Een goed ontwikkelde AI zorgt ervoor dat ze zelfstandig dekking zoeken en hierbij goed gebruik maken van objecten in hun omgeving.

Company of Heroes is vorig jaar al uitgebracht voor de PC.

 1.   
  meatball's avatar

  hoop dat de russen er nu ook in zitten, en dat je als duitsers kunt spelen in de campange

 2.   
  Paolo's avatar

  Het zou me niets verbazen en het is natuurlijk top als het zo is. 😛

 3.   
  Master Chief's avatar

  er zitten britten in;) hij heet Coh opossing fronts ofzo iets 🙂

 4.   
  matthijs 2088's avatar

  vet spel 😛 😛 😆 😆 😆