Aanstaande vrijdag firmware update PlayStation 3

Aanstaande vrijdag zal er een update beschikbaar zijn voor de firmware van de Playstation 3. De nieuwe versie, v1.6 genaamd, zal ondanks dat de releasedatum samenvalt met die van de PlayStation 3 release in Europa en Australië niet standaard geïnstalleerd zijn of op een dvd bijgeleverd worden.

De update bevat verbeterde backwards compatibility, background downloading, full-size keyboard support en wat verbeterde functies voor de web browser. Nieuw is bovendien dat de PSP, mits men over Wi-Fi beschikt, nu draadloos in contact kan staan met de PlayStation 3.

Tenslotte wordt Folding@home toegevoegd aan de opties van de PlayStation 3. Dit is een programma van de Universiteit van Stanford dat helpt bij een onderzoek over ziektes als Alzheimer, Parkinson en vormen van kanker. Via deze feature stel je de processor van je PlayStation 3 beschikbaar voor het berekenen van een complexe simulatie. Eén pc zou hier dertig jaar over doen maar door collectief de PlayStation 3 processors samen te laten werken hoopt men dit proces te versnellen.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    kampen's avatar

    Yes een update zat ik al op te wachten 😉