Ga voor een sluipmoord dankzij stealth elementen in Two Worlds

Het ambitieuze project Two Worlds is de volgende Role-Playing Game met een gooi naar de troon om het rijk der RPG’s te overheersen. Voor veel gamers was het een behoorlijke teleurstelling dat deze game de oorspronkelijke releasedatum, vorig jaar herfst, niet ging halen. Het feit dat de game door de extra ontwikkelingstijd een stevige MMO-modus heeft gekregen, is dan weer een fijne meevaller. Uitgever TopWare heeft bekend gemaakt dat Two Worlds ook volwaardige stealth elementen zal bevatten, waaronder one-hit sneak kills. Gehuld in donkere kleding en met een scherp mes kan je proberen om langs de bewaking te glippen, of je kunt er voor kiezen om een beveiliger geruisloos te besluipen en zijn keel door te snijden.

Zodra je in deze “Sneak Mode” speelt, verschijnt er een oog boven NPC’s in je buurt. Als er geen gevaar is om ontdekt te worden, dan zal het oog groen gekleurd zijn. Het oog kleurt oranje/geel als je niet geheel veilig bent en een rood oog geeft aan dat je ontdekt bent.

Het verhaal van Two Worlds begint lang, lang geleden waar de kwade Orc en tevens oorlogsgod Azriaal de kop is afgesneden tijdens een brute strijd in de zuidelijke wildernis. De overheersende Orcs in dat gebied moesten zich hierdoor terugtrekken, aangezien ze geen grote leider meer hadden. Enkele duizenden jaren later is de locatie van Azriaals tombe vooralsnog onbekend, maar daar komt verandering in als de behaarde dwergen op een tempel stuiten. De Orcs razen na deze ontdekking naar de tempel om hun heilskrijger het leven in te blazen om zo opnieuw chaos en verderf te zaaien. Tegelijkertijd heb je ook nog een lieftallige zus die ooit geplunderd is tijdens een rooftocht in je eigen dorp.
Natuurlijk is dit een uitermate goede reden om jou op pad te sturen om tussen al het kwaad door je zus te vinden, hoe vaak we het ook gezien hebben. Echter staan er meerdere keuzes op te wachten en heeft de verhaallijn verschillende wegen. Als speler bepaal je welke route je wilt volgen en kun je met de standaard RPG-ingrediënten je keuzes groots uitpakken. Ook heeft Two Worlds een heuse MMORPG in petto om met duizenden gamers tegelijk online te spelen.

[SCREENSHOTS]

Two Worlds zal op 9 mei voor de PC en Xbox 360 verschijnen.

  1.   
    Ariose's avatar

    Lijkt me een leuke game voor op mijn 360!

  2.   
    MetalGamer666's avatar

    Volgens mijn bronnen is de multiplayer gelimiteerd tot 8 spelers 😕 , niet duizenden

    edit: sorry, ik was mis: op pc is het een MMO, maar op X360 is het gelimiteerd tot 8 spelers

  3.   
    ChielB's avatar

    Wat betreft trailers is het nog bijzonder rustig voor deze game. Dat zal de komende tijd vast wel snel gaan veranderen, met een release over twee maanden.

    Vooralsnog hebben we alleen een tijdje terug een MoCap-trailer gehad, waarin te zien is hoe er bewegingen werden geregistreerd voor in de game. Minimaal stukje gameplay, maar het is een begin. 8)

    http://www.gamersnet.nl/index.php?display=newsitem&id=11390

  4.   
    Remmie!'s avatar

    tis egt een shit spel volgesmij… poppetjes zien er veel te slank en slungelig uit 😕

  5.   
    Remmie!'s avatar

    @ChielB ik ben lid van PC Gameplay(Game blad) en daar krijg je DVD bij en daar was een filmpje van 28 min’s (zelf gemaakt zomaar zeggen) maar was geen geluid bij

  6.   
    Cirdan's avatar

    Reactie door !Remmie! op zaterdag 17 maart, 2007 – 19:22
    tis egt een shit spel volgesmij… poppetjes zien er veel te slank en slungelig
    uit

    hoe moeten ze er dan uitzien? lopende varkens? of Rambo figuren? het is wel stealth hea..daar is het juist handig als je dun bent, dan kun je door bijna alles heen komen;)

  7.   
    Remmie!'s avatar

    jha oké… maar in de filmpjes zijn de warriors zelfs met van die vette armor dun …

  8.   
    Cirdan's avatar

    het mag inderdaad wel iets voller zijn ja:P