Van alles over Skate in uitgebreide trailer

De mogelijke Tony Hawk’s beater Skate is sinds vorige week eindelijk echt aanwezig met een ingame trailer en gisteren met een aantal screenshots. Vandaag is er een trailer met allerlei info over de game met wat ingame gameplay er tussendoor verschenen.

Skate lijkt een hele interessante titel te gaan worden. Men claimt een revolutionair besturingssysteem te hebben ontwikkeld dat ‘Flickit’ heet. De besturing zal heel intuïtief aan moeten voelen, en dat komt mede doordat de skateboarder levensecht te besturen is. De interface werkt dan ook met de twee analoge sticks, waarbij de linkerjoystick gebruikt wordt om mee te draaien, en de rechterjoystick om je skateboard mee te manouvreren. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om te grinden. Hierbij beweeg je je board of houd je hem stabiel door wederom met de rechterjoystick te draaien.

Daarnaast berekent de game onder andere je snelheid, hoogte, zwaartekracht, hellingshoek en de ondergrond om aan de hand daarvan een zo realistisch mogelijke afsprong, truc en landing te maken. Naast een career-mode zal het uiteraard ook mogelijk zijn om een los level te spelen of online tegen elkaar te skaten. In Skate heb je een hele stad tot je beschikking om in rond te skaten. Dit zal een fictieve Amerikaanse stad zijn, die uiteraard wel geoptimaliseerd is om allerlei halsbrekende toeren in uit te halen. Denk aan veel plekken om te springen en uiteraard de nodige stoepranden en railingen om op te grinden.

Skate zal dit jaar nog verschijnen voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    Ruudjee's avatar

    Nouja, het ziet er al realistischer uit dan THPS das al een pluspunt 🙂

  2.   
    Gold_Thunder's avatar

    Of juist een minpunt…

  3.   
    Ranzaap's avatar

    Ik vind het er heel vet uitzien! 😀 Krijg van die trailer ook weer zin om me board te pakken.

  4.   
    WW's avatar

    Hm ja leuk maar om nou 5 keer hetzelfde filpmje er tussen te plakken…
    Verder wel aardig, als ze maar niet te veel moeite doen om “maar niet op THPS” te lijken, want daar lijkt het toch wel op.