Wii-versie Zelda verkoopt meer dan een miljoen keer in de VS

Dat The Legend of Zelda: Twilight Princess al een wereldwijd succes is te noemen wisten al een paar weken na de launch van de Wii, waar de klassieke adventure zich torenhoog de verkooplijsten inschoot. Vandaag zijn er echter harde cijfers op tafel gesmeten die aanduiden dat er 1.1 miljoen Wii-exemplaren zijn verkocht in de Verenigde Staten, alleen al in december. Verkoopcijfers van januari zijn nog niet bekend, maar het is al vrij duidelijk dat Nintendo niet hoeft te treuren over hoe Link zich heeft gepresenteerd op de Wii.

The Legend of Zelda: Twilight Princess is het tweede Zelda-spel voor de Gamecube en Link zal ook voor het eerst op de Wii verschijnen. De game moet het beste eindoffensief voor een console aller tijden worden. Er is een hoop veranderd sinds het vorige deel, zo wordt de nieuwe Legend of Zelda een stuk duisterder en volwassener, Link is ook een aantal jaren ouder dan dat hij in The Wind Waker was, dit betekent ook dat de cell-shaded graphics plaats hebben gemaakt voor een meer realistische look. In de nieuwe Legend of Zelda zul je weer over verschillende items en eigenschappen beschikken, zo kun je de kwade wezens te lijf gaan vanaf de rug van een paard en kun je veranderen in een wolf, wat ook weer geheel nieuwe eigenschappen met zich meebrengt.
Link, een boerenjongen die opgroeit in een klein boerendorpje, krijgt van de burgemeester de opdracht om de Hyrule Summit te beklimmen. Hij gaat op weg, maar is zich nog niet bewust van het duistere kwaad dat op Hyrule is neergedaald. Wanneer hij het de Twilight Realm die Hyrule heeft versluierd binnentreedt, verandert hij in een wolf en wordt gevangen genomen. Door een mysterieus figuur genaamd Midna is hij in staat om te ontsnappen en met behulp van haar magie gaan ze op weg om de schaduwen uit het rijk te verdrijven.

The Legend of Zelda: Twilight Princess is op 8 december verschenen als een launchtitel voor de Nintendo Wii. De Gamecube-versie volgde een week later, op 15 december.

  1.   
    B4d33nD's avatar

    Go Nintendo!!!

    De Wii is echt vet, een maat van me heeft hem ook en ik heb er al een aantal keren op gespeeld. Dikke lol! ๐Ÿ˜€

  2.   
    Headdy NL's avatar

    Dit spel is echt fantastisch op de wii. nog nooit in mijn leven heb ik meer dan 30 uur over een spel gedaan om hem uit te spelen. ik zit nu op de 32 uur en heb hem nog niet uitgespeeld. En dit spel verveelt ook NOOIT. ๐Ÿ˜€

  3.   
    Uchiha linkz's avatar

    w000t zo veel ‘faint” lol dit is idd een goed spel. ๐Ÿ˜€ kzit zelf 21 uur al in de game met alle side qeust enzo.