Crysis niet alleen weggelegd voor high-end pc’s

Wellicht de grootste game-hype van dit moment is de shooter Crysis. We hebben al menig verbluffende trailer gezien van deze game en ook de diverse screenshots laten prachtige plaatjes zien. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar de angst rees al snel dat Crysis alleen te spelen zou zijn op extreme high-end PC’s. Directeur Cervat Yerli van Crytek heeft echter aangegeven dat gamers met een twee tot drie jaar oude PC nog steeds flink van de game kunnen genieten. Ook de minder krachtige systemen zullen de game kunnen draaien, aangezien er uitgebreide mogelijkheden zijn om de grafische instellingen aan te passen.

Natuurlijk zal je nog steeds Windows Vista nodig hebben om over de volledige mogelijkheden van de game, samen met DirectX 10, te kunnen beschikken. Volgens Yerli is het dan ook zeer aannemelijk dat Crysis de laatste game van hun studio is die nog op Windows XP te spelen zal zijn.

Crysis is een first person shooter van de makers van Far Cry. De game speelt zich voornamelijk in de tropen af, waar jij en je team het op zullen moeten nemen tegen een alien invasie. Daarnaast kent Crysis ook enkele stedelijke en buitenaardse levels. Waar Far Cry een spel was waarin je in je eentje opereerde, heb je ditmaal een heel squad tot je beschikking en zal tactiek een veel grotere rol spelen. Daarnaast kun je je wapens en nanosuit helemaal customizen met onder andere nieuwe gadgets zoals speed, cloak, armor en strenght.
De game draait op de CryEngine 2 en levert adembenemend mooie beelden op. De game kent ongelooflijk veel details, maar laat daarnaast ook een realistische weergave van bewegende vegetatie en doorbrekende zonnestralen zien.

Crysis staat voorlopig gepland voor het tweede kwartaal van dit jaar en zal uitgebracht worden op de PC.

  1.   
    Bub’z's avatar

    thank god! (en de makers)

  2.   
    R.andom H.ero's avatar

    ik denk dat je niet zal genieten als alles op low staat. Ik hoop dat hij later alsnog voor de 360 zal uitkomen. Neme niet weg dat ik m toch wel koop voor PC of 360

  3.   
    Ruudjee's avatar

    @ R.andom H.ero

    Zo denk ik er ook over ja. Ik bedoel; FEAR is ook veeel vetter als je hem vloeiend speelt met mooie effecten ,dan met alles op laag en een ‘netniet-netwel’ framerate.

  4.   
    Recon's avatar

    Gelukkig denkt Crytek ook nog aan armzalige studenten 🙂

  5.   
    Paolo's avatar

    Ik vind dat je tegenwoordig om een game fatsoenlijk te kunnen spelen met een redelijke framerate sowieso een redelijke PC moet hebben, dus dat zal ook in Crysis het geval zijn. Over een PC van 2 a 3 jaar oud hebben ik m’n twijfels.

  6.   
    R.andom H.ero's avatar

    Nou met een 2.6 Celeron zal Crysis t wel doen maar daar is ook alles mee gezegd

  7.   
    Tha Destiny's avatar

    Heilig 😀

  8.   
    Neolite's avatar

    ik heb een goeie pc 😀 maar die systeem eisen zijn wel heel hoog hoor een duelcore processor 🙁
    gelukkig heb ik een 360 😀 😀 als ie daar voor uitkomt 👿 👿

  9.   
    R.andom H.ero's avatar

    met AMD kom je ook een heel eind hoor. ik heb een X2 3800 maar ik heb er vol vertrouwen in dat ik Crysis met alle toeters en bellen kan spelen

  10.   
    Neolite's avatar

    wat voor video kaart heb je dan

  11.   
    Bub’z's avatar

    met 7600gt, amdathlon64 3200+ (word binnenkort vervangen) en 2048 mb geheugen moettie wel draaien lijkt mij

  12.   
    Ruudjee's avatar

    Ssst! Niet zo hard.. dalijk verliest mijn PC’tje ál zijn zelfvertrouwen 🙁

  13.   
    R.andom H.ero's avatar

    @111015

    mijn videokaart(en) 8800GTX. Ik wil me proccesor vervangen maar ik kan weinig vinden voor 939. En als ik iets vond had t weinig verschil uitgemaakt. Als ik me loon deze maand krijg, ga ik een nieuwe moederboord met een E6300 halen.