Gears of War meer dan drie miljoen keer over de toonbank geschoten

Dat Gears of Wars zich als allesbehalve ‘een hype die wel zal overwaaien’ heeft gepresteerd wisten we al van de verkoopcijfers die zo’n maand geleden bekend werden gemaakt. Echter lijkt Gears of War de lijn feilloos door te trekken, aangezien de drie miljoen nu alweer bereikt is. En dit slechts in tien weken tijd na de Noord-Amerikaanse launch!

Op 10 januari werd een nieuwe map pack Xbox Live Marketplace opgeschoten en ook de downloadcijfers liegen niet over de aandacht die getrokken is. Meer dan 750.000 keer werden de bonus maps gedownload en zo staan de totale cijfers van het gedownloade content voor Gears of War op anderhalf miljoen. Jeff Bill van Microsoft zei het volgende:

    “Like blockbuster titles from Microsoft’s Halo franchise and the Grand Theft Auto and Zelda franchises, Gears of War is tracking to be one of the best-selling video games of all time and has established itself as the most successful new IP of the next generation.”

In Gears of War speel je als gevangene Marcus Fenix tegen een nieuw soort vijanden, genaamd ‘Locust Horde’. Gears of War is een derde persoons shooter die gebruik maakt van de Unreal 3-engine. De game heeft tijdens de laatste E3 hoge ogen gegooid op met name het grafische vlak. Levensechte personages, een wereld die volledig interactief is te gebruiken (dekking wordt heel erg belangrijk in het spel) en een A.I. die onovertroffen is, moeten Gears of War tot een echte killergame maken.

Lees ook onze uitgebreide review.

Gears of War is inmiddels uitgekomen voor de Xbox 360

  1.   
    Ruudjee's avatar

    WOW 😮

  2.   
    cheatcn's avatar

    dat is mooi voor hun ! 😉

  3.   
    kingofthegamers's avatar

    komt dit spel eigenlijk ook op de pc dan wil ik die wel hebbe 😀

  4.   
    Ruudjee's avatar

    @kingofthegamers

    Ik dènk en hoop het niet.. Dit spel is ècht alleen gemaakt voor de Xbox360, met muis en toetsenbord op de PC wertk zoiets gewoon niet (behalve als je natuurlijk een xbox360 controller voor de PC hebt)..

  5.   
    Copyc@t's avatar

    Epic zal deze game gewoon ook naar de PC brengen net als halo en Halo 2 naar de PC zijn gekomen.

  6.   
    snuifski's avatar

    Dat is bungy,epic is wat anders.