EA kondigt UEFA Champions League 06-07 aan met eerste beelden

EA is niet bepaald de beroerste wat betreft sporttitels en om een poging dit genre te domineren heeft EA de voetbalgame UEFA Champions League 06-07 aangekondigd. De Europese releasedatum staat voor 23 maart 2007 en de game zal op de PC, PSP, PS2 en Xbox 360 uitkomen. Een groot aantal teams die zich kwalificeerden voor de Champions League staan klaar voor de aftrap, maar helaas zijn niet alle teams inbegrepen. Dit heeft te maken met licenties. Ken Sayler, hoofdproducer van UEFA Champions League 06-07 van het Xbox 360 systeem zei het volgende over de aankondiging:

    ”We celebrate the passion soccer fans have for their club teams by capturing all of the classic rivalries in-game and enabling players to win glory for their club teams in UEFA Champions League 2006-2007. This is the ultimate stage for club football in Europe and we’re giving you the power to build and manage your dream team by creating a unique virtual card system to collect, trade and use players on your way to glory.”

UEFA Champions League 06-07 probeert ons een realistische nabootsing van de echte league voor te schotelen, zoals we dat al gewend zijn van de vorige delen. De game zal dan ook grotendeels het concept van de vorige delen verbeteren met hier en daar een nieuwe optie. Zo’n nieuwe optie is de Ultimate Team Mode waar je door middel van kaarten een team op kan zetten. Deze collecteerbare kaarten hebben invloed op allerlei onderdelen van je speler zoals staff, training, morale, fitness and healing. Via Xbox Live zijn deze kaarten te ruilen om vervolgens een team op poten te helpen zoals je het zelf graag ziet. Een indirecte multiplayer speelt dus ook een rol bij het opzetten van een team op de Xbox 360.

EA kondigt UEFA Champions League 06-07 zal 23 maart op de PC, PSP, PS2 en Xbox 360 verschijnen.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    Raks's avatar

    wat een blur :S. In NFSU was het nog leuk maar nu begint het echt te irriteren.

  2.   
    Ruudjee's avatar

    Hm, één ding vond ik echt goed aan de vorige CL-Game; De CL-Sfeer.. wat was DIE geweldig.

    Weet nog niet of ik deze op de 360 ga halen. Misschien als PSV erin zit, want zeg nou zelf: De Nieuwe CL winnaar moet er wel in 😀

  3.   
    Wouter's avatar

    Haha, grappig 🙄 Die gaat er in de 8e finale al uit!

  4.   
    Ruudjee's avatar

    Tja liever in de 8ste finale eruit, dan in de kwalificatie tegen Kopenhagen, vindje niet ?

  5.   
    Diede's avatar

    Kappen met die voetbal’kennis’ 😉

    Anders bemoei ik me ermee 😛

  6.   
    ChielB's avatar

    Het is alleen jammer dat zo’n spel pas laat in het seizoen wordt uitgebracht. Maar ja, dat zal wel marketing-technische redenen hebben. Het was ook wel druk zat al met Fifa World Cup en FIFA 07 vorig jaar… 😉

  7.   
    Mandamo's avatar

    Hoezo laat in het seizoen. Ik vind het juist raar dat fifa 2007 al ergens in 2006 wordt uitgebracht.. :S

  8.   
    XGT_Spider's avatar

    Zeker laat veels te laat.

    De CL duurt zeker nog maar 4 maanden dan is de pret weer over.
    Ik denk dit gaat echt nie scoren aangezien fifa 07 de uitgebreide versie hiervan is

  9.   
    mastertje's avatar

    ergens boven mij.

    FIFA 07 is van het seizoen 2006-2007.
    dus is het niet gek dat het in 2006 uit is gekomen want toen begon het seizoen ook weer. 8)