Mogelijke opvolger Dead Rising wegens grote succes

Ondanks dat de game bij het einde van vorige jaar nog geen half jaar uit was, was de übergeweldadige zombiehakker Dead Rising al maarliefst een miljoen keer verscheept. Volgens Capcom zelf is dit al hun 41ste game die deze mijlpaal weet te behalen.

Door dit succes is komt het dan ook niet als een verrassing dat Capcom speelt met de gedachte voor een sequel. ‘Met de komst van Dead Rising hebben we een mogelijkheid gekregen om nog jaren door te bouwen op een nieuwe franchise’ , alsdus Beaumont. Klinkt dit als meer goeds of gebrek aan originaliteit?


Dead Rising kan het best worden omschreven als Dawn of the Dead in gamevorm. In het spel sta je in de schoenen van freelance fotograaf Frank West die zich 10 dagen in leven moet zien te houden in een winkelcentrum vol met zombies.

De game bestaat vooral uit opdrachten waarbij je mensen moet redden. De talloze zombies maken dit echter tot een behoorlijke opgave. De zombies hoeven in de game niet per se te worden geslasht, maar een weg banen zonder dit te doen zal in sommige gevallen vrijwel onmogelijk zijn.

In de game kan vrijwel elk voorwerp met een beetje creativiteit dienen als wapen. Planken, heggenscharen of etalagemateriaal, het transformeert allemaal in een potentieel moordwapen. Wanneer je meer mensen gered hebt, kom je steeds meer te weten over het ontstaan van de zombiegolf.

Dead Rising is een exclusieve Xbox 360 titel en kwam 8 september vorig jaar uit.

  1.   
    Ruudjee's avatar

    Ik wil Dead Rising nog steeds 🙁

    heeft niemand hem te koop ofzo 🙄 ?

  2.   
    MC TiM's avatar

    Allemaal heel mooi en Dead rising is ook geweldig. Dit is dan ook één van de paar games die al uit zijn voor de x360, maar die ik nog niet in me bezit heb. Ik hoop namelijk op een prijsverlaging binnenkort (iemand die weet of dat er aan komt (A))!

  3.   
    Lasso's avatar

    @ruudjehhh

    We hebben een forum voor dat soort wenschen. 😉

  4.   
    Mrn.'s avatar

    Dit is wel een mooie game.
    Ik hoop dat hij ook naar de Playstation 3 komt 😉 !

  5.   
    Cirdan's avatar

    dit spel lijkt me wel vet;)