Plant Sony een goedkopere PlayStation 3?

Als de geruchten waar zijn, dan zou Sony binnenkort nog wel eens met een verrassing kunnen komen. Dit in de vorm van een goedkopere PlayStation 3. De truc: de dure blu-rayspeler vervangen door een normale DVD-speler.

Al sinds het verschijnen van de prijzen van Sony’s nieuwste console werd er over diezelfde prijzen geklaagd. Het apparaat bleek dan ook ruim 200 euro duurder dan de concurrerende Xbox 360, om over de laatste next-gen console, Nintendo’s Wii, nog maar te zwijgen. Sony verdedigde zich telkens door aan te geven dat de PS3 meer is dan een spelletjesmachine, het is namelijk ook een multimediacentrum met als belangrijkste wapenfeit de blu-rayspeler. Juist die speler maakt het apparaat zo duur. En ondanks stoere woorden van de Sony-topman zelf – “ze zullen het graag willen betalen” – blijkt uit de huidige verkoopcijfers en geruchten van stapels onverkochte exemplaren het tegenovergestelde. Sony zou een ‘familievriendelijke’ prijs aan de console willen hangen en dat zou alleen mogelijk zijn, als de blu-rayspeler zou plaatsmaken voor een veel goedkopere DVD-speler.

Redenen om dit gerucht te wantrouwen zijn er ook: het zou onder andere betekenen dat er DVD-compatible games voor de PS3 uit zouden moeten komen. De opslagruimte van een blu-rayschijfje laat namelijk bijvoorbeeld filmpjes van veel hogere kwaliteit toe dan bij een DVD. Ontwikkelaars zouden dan ook een versie moeten uitbrengen die wel op een DVD past. Aan de andere kant zouden vooral third party ontwikkelaars hun games toch al niet speciaal voorzien van meer content dan op een DVD past, zodat diezelfde games ook op andere consoles kunnen verschijnen.

Mocht het gerucht waar zijn, dan heeft de late launch in Europa wellicht toch nog een goede bijwerking. We wachten af…

  1.   
    Bub’z's avatar

    hehe 🙂 ….

  2.   
    kingofthegamers's avatar

    De truc: de dure blu-rayspeler vervangen door een normale DVD-speler.

    ????

    een normale ps3 speelt bluray disk af een dvd speler kan toch geen bluray afspele????? 🙄 🙄

  3.   
    ChielB's avatar

    Dan zou je dus moeten krijgen dat alle games aan dvd aangepast gaan worden. Lijkt me totale onzin en het zou toch wel het einde van blu-ray betekenen.

    Dit is volgens mij meer iets wat door de concurrentie in de wereld is geholpen, dan dat het op enige waarheid berust. Natuurlijk is de PS3 aan de prijs, maar dat heb je met vrijwel alle nieuwe technologie. En een X360 + HD-DVD speler is ook al zo goed als een PS3, dus lijkt me sterk dat ze echt om prijs-technische redenen ineens hun kracht (blu-ray) gaan inruilen voor iets ouders (dvd).

  4.   
    Mrn.'s avatar

    Ik zou liever een blu-ray speler hebben dan een d.v.d speler, het is gewoon hogerde kwaliteit. En het wordt de toekomst volgens mij!

  5.   
    Design's avatar

    Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen ChielB. Sluit me er volledig bij aan. 8) 😉

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    dit is een gerucht dit had ik gisteren al op tweakers gelezen. maar ik denk dus echt niet dat dit waar is. de spellen komen op blu-ray de films ook binnenkort. je koopt een ps3 ook voor de blu-ray zodat je niet z’n dure blu-ray speler los hoef te kopen.

    ik denk zelf dat dit maar een nep gerucht is

  7.   
    Ruudjee's avatar

    Aah kom op zeg Sony, dit is sneu..
    Jullie zouden toch miljoenen klanten gaan winnen met die Blu-Ray-Speler? De HD-DVD met de vloer aanvegen? Alle concurrentie wegblazen omdat er veel meer op een blu-ray schijfje past?

    Dan maar iets duurder met die BR speler, die de iets mindere verkoopcijfers toch wel terugverdienen?

    En dan nu opeens toch een dvd-speler erin doen?

    Klopt toch niet..

  8.   
    Raymanfanman's avatar

    😮 woow 😮

  9.   
    Raymanfanman's avatar

    ik zou de ps3 zowiezo de komende 5 jaar nie kunne betale dus van mij moge ze 8)

  10.   
    Copyc@t's avatar

    ***kuch bullshit kuch***