Eerste concrete informatie over nieuwe Oblivion uitbreiding The Shivering Isles

Enkele weken geleden hadden we al het gerucht over een nieuwe uitbreiding van The Elder Scrolls IV: Oblivion. Deze uitbreiding, getiteld Shivering Isles, zou een stuk meer vernieuwing moeten brengen dan zijn voorganger Knights of the Nine. De nieuwste editie van PC Zone heeft inmiddels wat eerste details onthuld van Shivering Isles. De uitbreiding zal voor meer dan 30 uur speelplezier moeten zorgen, vol nieuwe quests, monsters en een nieuw land dat je kunt zien veranderen aan de hand van jouw vitale keuzes tussen leven en dood. Het verhaal begint met een onheilspellende poort in Nibben Bay die geopend wordt, waarmee je naar het rijk van de Shivering Isles kunt reizen. Shivering Isles wordt geregeerd door Sheogorath, de god van razernij en krankzinnigheid. Je zult enkele beproevingen van deze god moeten volbrengen om uiteindelijk wellicht zelf goddelijk te kunnen worden. De verwachte releasedatum van The Shivering Isles is ergens in het tweede kwartaal van dit jaar.

In de RPG The Elder Scrolls: Oblivion is het mogelijk om het spel geheel non-lineair te spelen. Je mag dus allemaal zelf bepalen welke quests je doet en maakt dus min of meer je eigen verhaal. In Oblivion speel je in de Tamriel’s hoofdprovincie, Cyrodiil. In deze wereld moet jij op zoek gaan naar de werkelijke opvolger van de Keizer, sinds de moord van de vorige keizer is namelijk de poort naar de hel wereld Oblivion geopend en hebben demonen vrij baan in Cyrodiil. Jij moet het ware mysterie zien te ontrafelen wie de wereld van Tamriel vernietigd wilt zien.
Oblivion zal een gigantische hoeveelheid aan quests, wapens, items en equipment bieden en je mag naast je keuzes ook zelf kiezen of je een mens, elf, trol of dwerg bent en als warrior, wizard, knight, thief of één van de vele andere klassen en rassen door het leven gaat.
Naast de werkelijk prachtige graphics bevat dit deel ook een nieuwe kunstmatige intelligentie genaamd ‘Radiant AI’ die de Non Playable Characters zelf de keuze geeft wat te doen, gaan ze naar de kerk of stelen ze liever iemand anders buit. Ook dit zal dus helemaal non-lineair zijn.

The Elder Scrolls IV: Oblivion is begin 2006 al uitgebracht voor de PC en Xbox 360. Voor de Playstation 3 zal de game in maart verschijnen en de PSP-versie zal enige tijd later volgen.

  1.   
    Ariose's avatar

    Vet! maar ik vermaak me nu nog wel ff met Fable TLC en The knights of the nine 😉

  2.   
    Paolo's avatar

    Dit is weer geweldig nieuws, Oblivion houd je al lang bezig en is diepgaand en met de uitbreidingen wordt het helemaal top. 😛

  3.   
    ChielB's avatar

    Inderdaad, het is toch een prachtig, uitgebreide game waar je lange tijd mee bezig kunt zijn en blijven. Werd ook wel tijd dat er een échte uitbreiding zou komen, eindelijk meer speeluren en nieuwe quests! 8)