Voortaan een console van Apple onder je televisie?

Even denken hoor… O ja, we kunnen gamen op hardware van Sony, Microsoft, Nintendo en… Apple! Sinds een tijdje kunnen we via de software van Apple, iTunes, games kopen voor op je iPod. Analyst Jesse Tortora denkt dat dit het begin is van Apples plan om een eigen console op de markt te brengen.

    “We think the videogame market represents a distinct possibility for Apple, especially considering that it recently announced the availability of videogames for its iPod through its iTunes store,” aldus Tortora.


Hiernaast denkt Tortora ook dat Apples iPod Widescreen trekjes van de PlayStation Portable zal krijgen en een mogelijke concurrent wordt.

    “It could be developed as an enhancement for a future version of the widescreen iPod.”


Volgens Tortora zal het een beschermende beweging van Apple zijn om binnen de gamemarkt te treden, omdat de huidige handhelds steeds meer functies van de iPod overnemen. Op de PlayStation Portable bijvoorbeeld, kun je naast gamen ook muziek luisteren en zelfs het nieuws bekijken. Daar komt nog bij dat er geruchten gaande zijn over een handheld van Microsoft met nóg uitgebreidere functies. Natuurlijk is dit alles slechts speculatie en we kunnen op dit moment moeilijk zeggen of er in de werkelijkheid iets van terecht zal komen. Voorlopig moeten we het doen met ‘gewone’ iPods.

  1.   
    Paolo's avatar

    Ik zou het wel vet vinden eigenlijk. 😛

  2.   
    Lasso's avatar

    Alstjeblieft niet weer dit soort praat. 🙄

  3.   
    japo16's avatar

    MES. WORD DAT DAN MIJN EERSTE CONSOLE 😀 😛

  4.   
    Design's avatar

    Waarom ook niet? 8)