De meeste Britten blijken geen valsspelers in RPG’s te zijn

Je hebt het vast ooit wel ergens gezien, op eBay bijvoorbeeld. Ultieme characters worden tegen belachelijk hoge prijzen verkocht waarmee je vervolgens in ene RPG-wereld de pimp uit kan hangen. In Amerika is dit een vreemde rage, maar de Britten denken hier waarschijnlijk anders over. Uit een onderzoek van Atari, de bekende uitgever die onder andere Neverwinter Nights onder handen heeft genomen, blijkt dat 92% van de Britse gamers nooit zal overwegen om een klaargemaakte online game character aan te schaffen. Zes procent heeft toegegeven ooit eens in het verleden een figuurtje te hebben gekocht en de overige twee procent heeft geprobeerd een character te verkopen.

De laatste jaren is de game industrie big business en zelfs voor gamers zelf valt er wat te verdienen aan RPG’s. Een Amerikaanse trendsetter probeerde ooit een spelfiguur aan te bieden met waanzinnige stats en tegenwoordig zijn prijzen als 200 dollar geen uitzondering voor perfecte characters. De meeste online games verplichten je bijna om als speler de beste armor en upgrades te bemachtigen en je character naar het maximale level te brengen. Dit vereist soms wel duizend uren online ervaring. Desondanks zijn er massale groepen, bekend onder de naam ePimps, die via internet in recordtijd perfectioneerde spelfiguren verkopen. Kinderen en studenten zijn vaak de getroffenen en het doelwit van deze powerlevelers. Spelfiguren worden vaak aangeboden op fora van de desbetreffende game en vooral op eBay waar je voor honderden euro’s een mogelijkheid krijgt om een beetje aanzien te scheppen in een fantasy-wereld.

  1.   
    SCORPIONSOLDIER's avatar

    Ik vind het nogal zielig om een pre-made char te kopen.
    het is veel vetter om alles zelf te ontdekken en er zelf achteraan te gaan.

  2.   
    Nirusu's avatar

    Ik vind het niet erg, heb zo ook mijn WoW account gekocht voor een mooi prijsje. 😛

  3.   
    mastertje's avatar

    vind ik ook zielig.
    het is toch veel leuker om het zelf te verdienen met quests enzo.

  4.   
    J-Loco's avatar

    Nirusu ofzo, jij ben egt zielig.. Ik heb in WoW nu een 43 hunter, ik ga nu ook een Warrior lvl 19 maken en twinken 😛 ff BG owned 😛