Harde schijf van de PlayStation 3 makkelijk te upgraden

Begin deze maand was er veel te doen om de harde schijf van de Xbox 360. Er waren geruchten dat een grotere versie in de maak zou zijn, maar even later verklaarde een woordvoerder dat we het voorlopig gewoon met de standaard harde schijf moeten doen, of gewoon nog een extra 20GB HD erbij kunnen kopen.

Voor de PlayStation 3 lijkt een heel ander verhaal op te gaan. De website Joystiq meldt namelijk dat er een simpel stappenplan te volgen is om zelf een willekeurige 2,5 inch Serial ATA-schijf te plaatsen, zónder daarbij je garantie te verliezen. Onder het kopje “Safety and Support” wordt namelijk uitgebreid beschreven hoe je de harde schijf kunt vervangen.

[SCREENSHOTS]

Op deze manier zal het dus mogelijk zijn om het standaard maximum van 60GB eens flink te verhogen tot een monsterlijke machine van pak ‘em beet 200GB! Ook met het oog op de mogelijkheid om een ander, dualboot Operating System op je PS3 te laten draaien, is dit een stevige stap in de richting van een volwaardige homecomputer.

  1.   
    Kilerden's avatar

    Goede zet van sony.
    maar die grotere schijf zal wel kei duur zijn.

  2.   
    Rhemme's avatar

    Valt best mee hoor die prijzen, kijk hier maar eens;

    http://www.pixmania.nl/nl/nl/794/xx/xx/101/9/criteresn.html?srcid=228&mctag=nl_15426

    94 euro voor 320GB harde schijf van Hitachi. Toch netjes 😀

  3.   
    ChielB's avatar

    Je kunt zelf een willekeurige Serial ATA-schijf plaatsen, dus 200GB hoeft natuurlijk niet direct. Maar op deze manier kan je wel voor een aantal tientjes een dikke HD in je apparaat stoppen. Gewoon bij een hardeware-boer naar keuze een leuke HD uitzoeken… 🙂

    En aangezien er een Linux-versie beschikbaar komt voor de PS3, lijkt de console zo toch al snel erg volwaardig te worden. 8)

  4.   
    kingofthegamers's avatar

    200gb is niet veel er zijn al schijven van 1 of 2 tb(terabite)

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    @

    nee dat weten we wel

    maar voor een console is 200gb echt wel zat voor mij zelfs teveel 200 gb 😛

  6.   
    ChielB's avatar

    Inderdaad, die 200GB was ook meer even een voorbeeld, waarbij je het toch zeker in vergelijking moet zien met het standaard maximum van 60GB (of 20 voor de Xbox 360).

    Dit is wel een erg fijn iets om meer uit je PS3 te kunnen gaan halen, zeker als je straks flink wat stevige content van enkele Gig’s op je harde schijf wilt bewaren.

  7.   
    Narcist's avatar

    Uhm, de grootste schijven tot nu toe zijn maar 750GB, dus ik weet niet waar jij die 1/2 Terabyte (niet terybite) vandaan haalt, kinfofthegamers 🙄

  8.   
    ChielB's avatar

    Hitachi heeft in de zomer al aangekondigd dit jaar te beginnen met het produceren van 1 TB schijven. Nog wel allemaal in een vroeg stadium dus.

    En niet te vergeten moet er een 2,5″ HD in de PlayStation 3 en zijn de grote capaciteiten vooralsnog 3,5″. (Geloof dat 200GB momenteel ongeveer de max is voor 2,5″)

  9.   
    Design's avatar

    Wel handig! 😀