Windows Vista vanaf 30 januari in de schappen

Microsoft’s ellendelang uitgestelde Windows Vista is uiteindelijk klaar voor gebruik. Helaas zal het besturingssysteem nog niet voor 30 januari in de winkels te vinden zijn. Vista is door Microsoft aangekondigd als een van de veelbetekende upgrades voor de PC van de laatste jaren en dat zal vanuit een gamesperspectief toch zeker niet anders zijn. De meeste vooruitgang zal voor de gamer de komst van DirectX 10 zijn, maar voor de Xbox gamer zal het uitwisselen van bestanden met het Xbox Live platform ook een leuke optie zijn. Vele toekomstige PC games zullen steeds meer gaan vertrouwen op DirectX 10 om grafisch het optimale van het spel eruit te halen. Hoewel de meeste games uitwisselbaar worden met de Windows XP, wordt er de komende tijd van veel developers verwacht dat zij hun titel exclusief voor Windows Vista en DirectX 10 zullen laten draaien.

  1.   
    Ariose's avatar

    volgens mij kan ik dan op dat moment beter een hele nieuwe pc kopen,, 😕

  2.   
    Design's avatar

    Ik ga als die uit is, toch nog even wachten om Vista te kopen. Tot de meeste “kinderziektes” eruit zijn. Nieuwe PC zal niet nodig zijn, want ik heb nog niet zo lang een nieuwe. Misschien enkel een nieuwe grafische kaart, die compatibel is met DirectX 10.

  3.   
    Asilaydying_Johny's avatar

    Mijn laptop ownt vista vierkant en kaal 😀

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    en ik heb hem volgende week al via MSDN :D.

    maar idd ik hoef ook geen nieuwe pc tekopen. ik wil zowiezo een nieuw moederbord kost 50 tot 55 euro(heb geen agp of pcie erop. en een directx 10 videokaart en dan ben ik al helemaal bij. en een keer 1 gb memory ddr heb nu 720 mb